Magret de rata cu salata
Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 praz (doar partea alba)
- 1 lingura ulei de seminte de floarea-soarelui
- 1 magret de rata (piept de rata)
- 2 linguri de otet zmeura
- 12 cl vin rosu
- 2 linguri de zmeura
- nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se spala si se toaca prazul, apoi se caleste in ulei cu apa. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Dupa calire, se scoate si se ascurge de grasime pe un prospo de hartie.
- Intr-o tigaie de teflon bine incalzita, se aseaza pieptul cu partea cu piele pe tava si se lasa pe foc, pana cand pielea devine crocanta.
- Apoi, se scoate carnea din tigaie; tigaia se lasa pe foc, la flacara mica si se indeparteaza grasimea; se adauga in tigaie otetul si se lasa cateva momente, pana se reduce din cantitate. Se adauga vinul si se lasa la foc mic pana cand devine sirop.
- Se taie pieptul in felii subtiri si se aseaza in farfurie cu garnitura din praz. Se toarna sosul peste carne (siropul din otet si vin) si se decoreaza cu zmeura proaspata.
Tips pentru dieta:
Magretul (pieptul de rata) nu are nevoie de grasime pentru a fi gatit. Aceasta reteta bogata in proteine este perfecta pentru o alimentatie fara grasimi.
Va dorim pofta buna!
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate
- Cancerul ovarian, neoplasmul cu cea mai mica rata de supravietuire in randul ...
- 14 alimente indispensabile unei diete sanatoase
- Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere
- Evitati afectiunile dentare ale copiilor!
- Noi abordari in fitness
- Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro
- Mituri despre divort si casatorie
- Stimularea metabolismului
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare