Strudel cu branza de vaci

Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Strudelul cu branza de vaci este un preparat permis in alimentatia recomandata persoanelor care sufera de duodenita.
Fraged si satios, acest desert nu suprasolicita sistemul digestiv si poate fi consumat de toti membrii familiei. Reteta este suficienta pentru patru portii.
Ingrediente:
- 500 grame aluat pentru foietaj
- 2 oua
- 100 grame zahar
- 400 grame branza de vaci
- 50 grame stafide
Mod de preparare:
Decongelati aluatul pentru foietaj la temperatura camerei. Amestecati intr-un bol branza de vaci, zaharul, un ou batut bine si stafidele. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si intindeti aluatul pe suprafata acestuia. Asezati in centru compozitia cu branza, lasand marginile libere.
Aduceti marginile aluatului spre centru, peste compozitie, astfel incat sa o acopere complet. Intoarceti usor strudelul cu marginile in jos, apoi ungeti-l cu celalalt ou batut bine si crestati-l din loc in loc cu un cutit. Coaceti desertul circa 40 de minute la foc potrivit.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare