Mousse de fructe aromat
Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Acest desert aromat, plin de vitamine si antioxidanti, poate fi consumat cu usurinta in tulburarile de deglutitie. Daca utilizati gelatina vegetala, reteta este potrivita si pentru un regim alimentar lacto-vegetarian.
Ingrediente
- 450 grame fructe de padure congelate (dupa preferinte)
- 85 grame zahar tos
- 70 grame gelatina pudra
- 300 ml smantana
- 200 grame iaurt
- fructe de padure intregi pentru decor
Mod de preparare
- Procesati la blender fructele de padure, astfel incat sa obtineti un piure fin, apoi adaugati peste zaharul tos.
- Preparati gelatina conform indicatiilor de pe pachet.
- Separati, bateti smantana cu mixerul pana se intareste si amestecati-o cu iaurtul.
- Turnati peste piureul de fructe gelatina si incorporati smantana amestecata cu iaurtul.
- Introduceti desertul la frigider 1-2 ore (pana cand gelatina se fixeaza bine) si decorati-l cu fructele de padure intregi inainte de servire.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Beneficiile fructelor si legumelor de vara
- Cele mai sanatoase fructe si legume de toamna
- 6 moduri delicioase de a va bucura de fructele de padure proaspete
- Ce sunt cu adevarat aromele naturale si ce pericole ascund
- Ne imbolnavesc sucurile de fructe? Afla care sunt cele mai sanatoase variante
- Valoarea nutritionala si medicinala a fructelor de curmale
- Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare
- Excesul de fructe si cresterea in greutate
- Pestele si fructele de mare
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare