Mousse de fructe aromat
Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2014

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Acest desert aromat, plin de vitamine si antioxidanti, poate fi consumat cu usurinta in tulburarile de deglutitie. Daca utilizati gelatina vegetala, reteta este potrivita si pentru un regim alimentar lacto-vegetarian.
Ingrediente
- 450 grame fructe de padure congelate (dupa preferinte)
- 85 grame zahar tos
- 70 grame gelatina pudra
- 300 ml smantana
- 200 grame iaurt
- fructe de padure intregi pentru decor
Mod de preparare
- Procesati la blender fructele de padure, astfel incat sa obtineti un piure fin, apoi adaugati peste zaharul tos.
- Preparati gelatina conform indicatiilor de pe pachet.
- Separati, bateti smantana cu mixerul pana se intareste si amestecati-o cu iaurtul.
- Turnati peste piureul de fructe gelatina si incorporati smantana amestecata cu iaurtul.
- Introduceti desertul la frigider 1-2 ore (pana cand gelatina se fixeaza bine) si decorati-l cu fructele de padure intregi inainte de servire.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Minune intr-un bol: salata de fructe
-
Cat de periculoasa este ceara de pe fructe?
-
Risotto cu fructe de mare
-
Cele mai sanatoase fructe si legume de toamna
-
Efectele zaharului din fructe asupra organismului
-
Cele mai sanatoase fructe sarace in carbohidrati
-
Salata de fructe
-
Cat inseamna o portie de fructe sau legume?
-
Alergia la fructe de mare, risc de soc anafilactic!
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare