Macaroane cu branza, fara coacere

Macaroanele cu branza nu necesita intotdeauna coacere la cuptor si produse intens preparate termic.
Iata o reteta sanatoasa si foarte gustoasa!
Ingrediente:
- 240 g taitei din grau integral
- 300 g broccoli rupt in florete mici
- 1 3/4 cana de lapte cu continut scazut de grasimi
- 3 linguri faina
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper alb macinat
- 3/4 cana de branza cheddar rasa
- 1/4 cana de parmezan razuit
- 1 lingurita de mustar Dijon
Mod de preparare:
Fierbe pastele in apa cu sare, timp de 4 minute. Adauga broccoliul si lasa-l sa fiarba impreuna cu pastele, inca 4-5 minute.
Intre timp, pune 1 1/2 cani de lapte la fiert. Amesteca restul de lapte (1/4 cana) cu faina, pudra de usturoi, sarea si piperul intr-un vas, pana se omogenizeaza. Adauga amestecul in laptele care fierbe si mai lasa-l pe foc inca 2-3 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa. Stinge focul si adauga branza, parmezanul si mustarul. Amesteca sosul pana cand branzeturile se topesc.
Scurge pastele si broccoliul de apa si adauga sosul de branza. Pune amestecul pe foc, intr-o oala, si mai lasa-l cam un minut, pana cand aromele se intrepatrund.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Strudel cu branza de vaci
-
Briose cu branza si ceapa
-
Omleta cu praz si branza Brie
-
Macaroane cu branza si legume
-
Tarta cu oua, sunca si branza
-
Fursecuri cu cocos fara coacere
-
4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii
-
Tarta cu ciuperci si branza de capra
-
Ardei umpluti cu branza slaba si curcan
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare