Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Crema de ricotta cu un continut scazut de grasimi si zmeura

Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014
Crema de ricotta cu un continut scazut de grasimi si zmeura

Timp de preparare: Mai putin de 15 minute

Dificultate: redusa

Crema de fructe se face de obicei cu fructe si frisca.

Pentru ca numarul de calorii al desertului sa fie mai scazut, frisca va fi inlocuita cu branza ricotta cu continut scazut de grasimi si pentru frcute se va folosi zmeura.

Sfat: se pot folosi afine, mure sau capsuni sau mix de fructe daca doriti. Aceasta reteta poate fi usor dublata.
Ingrediente:

  • 2 cani (500 g) de zmeura proaspata
  • 1 lingura + 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita (5 ml) extract de vanilie pura
  • 1 cana (250 ml) de branza ricotta
  • 2 linguri (30 ml) cu smantana de masa cu 10% grasime
  • 1 lingurita (5 g) coaja de portocale.

Mod de preparare:

1. Se va pune o lingura de zahar plus vanilia peste 1/2 cana de fructe de padure si se va amesteca usor cu o furculita.

2. Folosind un mixer se va pasa branza ricotta. Se va adauga smantana si se vor amesteca pana cand se omogenizeaza.

3. Se vor adauga restul de fructe de padure in piureul de ricotta impartit in patru pahare sau boluri de desert.

4. Se decoreaza cu fructele pastrate initial si se serveste.

Pentru patru portii.

Continutul nutritional:

  • 171 calorii,
  • 8 g proteine,
  • 9 g grasimi (6g grasimi saturate),
  • 15 g carbohidrati,
  • 4 grame fibre,
  • 34 mg colesterol,
  • 55 mg de sodiu.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate