Briose cu ghimbir

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Tratamentul standard pentru intoleranta la gluten implica evitatea consumului acestui nutrient pe toata durata vietii.
Sursele alimentare principale de gluten sunt graul, grisul, orzul, ovazul, secara, alacul, kamutul, maltul (respectiv painea, pastele si prajiturile care contin aceste cereale), carnea preparata pane, amidonul, colorantii artificiali si praful de copt etc.
Faina de teff, un produs popular in magazinele naturiste, nu contine gluten si este o sursa excelenta de calciu, fier si proteine.
Ingrediente
- 2 linguri miere
- 50 grame unt
- 2 albusuri de ou
- 200 ml iaurt degresat
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingurita extract de vanilie
- 260 grame faina de teff (numita si iarba dragostei)
- 2 lingurite praf de copt
- 1 jumatate lingurita ghimbir uscat
- 1 jumatate lingurita scortisoara
- 1 jumatate lingurita nucsoara
- 1 sfert lingurita cuisoare
- 1 lingura ghimbir cristalizat
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius si tapetati o tava de briose cu hartie de copt in fiecare forma.
- Intr-un bol mare, amestecati mierea cu untul.
- Adaugati albusurile de ou, iaurtul, coaja de lamaie si vanilia.
- Incorporati apoi faina de teff (o gasiti in magazinele naturiste), praful de copt, ghimbirul uscat, scortisoara, nucsoara si cuisoarele.
- Amestecati pana cand aluatul devine omogen si adaugati la final ghimbirul cristalizat.
- Umpleti fiecare forma de briosa cu aluat, aproximativ trei sferturi.
- Coaceti timp de 12-15 minute, pana cand varful brioselor devine maroniu (puteti face si testul scobitoarei).
- Lasati prajiturile la racit si consumati-le in urmatoarele 3-4 zile, maximum.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare