Inflamatiile creierului ar putea fi cauza principala a depresiei
Stire medicala
Oamenii de stiinta canadieni sustin ca au facut un pas urias in cercetarea depresiei, printr-un nou studiu care a demonstrat ca exista o legatura intre aceasta tulburare psihica si inflamatiile de la nivelul creierului.
Descoperirea ar putea explica de ce pana la 50% dintre pacientii cu acest diagnostic nu raspund la tratamentul medicamentos.
Cercetatorii Centrului de Dependenta si Sanatate Mintala din Toronto au comparat tomografiile a 20 de pacienti cu depresie clinica cu cele ale altor 20 de persoane fara acest diagnostic. Initiatorii studiului au constatat ca subiectii care sufera de tulburarea psihica prezinta, in medie, inflamatii cerebrale cu 30% mai accentuate decat participantii sanatosi.
Inflamatiile din organism sunt de fapt raspunsul sistemului imunitar la infectii si traume, fiind implicate in numeroase boli. Statisticile arata ca pacientii cu anumite boli inflamatorii, asa cum este lupusul, sunt mai predispuse sa dezvolte depresia clinica.
Prin urmare, descoperirea cercetatorilor canadieni vine sa confirme o suspiciune a specialistilor care ar putea ajuta la conceperea unui tratament mai eficient pentru depresie.
Articole recomandate
- Pierderea vederii este strans legata de depresie
- Relatia dintre depresie si durerea cronica
- Depresie sau anxietate: cum ne ajuta psihoterapia?
- Scapa de depresie si anxietate in cativa pasi simpli
- Deficiente nutritionale care pot provoca depresie si anxietate
- Aparatele auditive pot reduce riscul de dementa si depresie?
- Care este legatura dintre tulburarea obsesiv-compulsiva si depresie?
- Ingrijirea si tratarea pacientelor cu depresie postpartum (dupa nastere)
- 10 lucruri pe care o persoana cu depresie nu trebuie sa le auda