Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Patru din 10 copii mai mici de trei ani se joaca zilnic pe internet, potrivit unui studiu

Publicat la data de: 02 Aprilie 2009

Jocurile online atrag tot mai multi amatori, inclusiv din randul celor mici, iar aproape 40% dintre copiii sub trei ani acceseaza zilnic internetul pentru a se juca, arata studiul "Copiii si internetul", realizat de compania de software educational Intuitext.

In timp ce copiii mai mici de trei ani folosesc mediul virtual ca spatiu de joaca, copiii sub 14 ani acceseaza si chat-urile, messenger-ul, forumurile si site-urile de muzica. Astfel, daca 43% dintre copii intra pe internet pentru a se juca, iar 19% pentru a vorbi pe messenger, chat sau forum, numai 23% cauta informatii pentru scoala.

La varste mai mici, numarul copiilor care cauta informatii pe internet este redus. Astfel, dintre scolari, numai 11,8% se ajuta de internet pentru teme.

Parintii constientizeaza pericolele la care copiii lor se supun intrand pe internet, doar 4,8% dintre cei chestionati pentru realizarea studiului citat considerand ca acestea nu exista. Parintii se tem in special de mesajele vulgare si neadecvate varstei (40% dintre cei chestionati) si de site-urile si jocurile violente (37,4%). Cu toate acestea, procentul parintilor care isi supravegheaza copilul de fiecare data cand acesta navigheaza pe internet este de doar 25,1%, in timp ce majoritatea, 47,4% fac acest lucru doar ocazional, iar 26% dintre parinti declara ca nu isi supravegheaza niciodata copilul atunci cand acesta este la calculator.

Studiul privind relatia copiilor cu calculatorul si cu mediul online a fost realizat in contextul discutiilor continue despre influentele pozitive si negative ale mediului online asupra dezvoltarii celor mici. Cercetarile internationale spun ca avantajele internetului si calculatorului sunt dezvoltarea unor capacitati ca cititul si atentia sau cresterea performantei scolare. Exista insa si pericole in folosirea exagerata a mediului virtual, respectiv aparitia depresiei in randul copiilor, violenta, tendinta de autoizolare. De asemenea, exista riscul ca acesti copiii sa devina asociali si obezi.

Studiul citat s-a desfasurat in luna februarie sub forma unui chestionar online la care au raspuns 3559 de parinti.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate