Metode naturale pentru a creste in inaltime
Generalitati
SusInaltimea unui copil este in mare masura predeterminata de genele pe care copiii le mostenesc de la parintii lor. Totusi, exista anumite practici care pot contribui la cresterea in inaltime dincolo de potentialul maxim.
Oasele lungi (femurul, tibia, peroneul, humerus, radius si cubitus), au la capetele lor niste placi cartilaginoase de crestere numite epifize, care sunt responsabile pentru cresterea in inaltime.
Explozia in inaltime in timpul si dupa pubertate este intalnita atat la fete cat si la baieti. Cei trei-patru ani sunt critici pentru atingerea inaltimii finale. In timpul acestei faze tinerii trebuie sa urmeze diete sanatoase, sa faca exercitiile potrivite si sa doarma suficient. Cu ajutorul acestor metode orice persoana ar putea sa creasca ceva mai inalta decat in cazul in care ar actiona doar mostenirea genetica.
Cuprins articol
Faceti exercitii fizice: abdomene si flotari
SusPrin aceasta modalitate, practic, nu veti creste in greutate si nici oasele dvs. nu vor creste daca aveti varsta de peste 25 de ani, dar aceste exercitii va ajuta sa va imbunatatiti postura si prin acest lucru sa pareti mai inalti.
De exemplu, abdomenele si flotarile contribuie la dezvoltarea muschilor abdominali si la indreptarea spatelui. Ati fi surprinsi sa stiti cat de multi centimetri pierdeti atunci cand spatele dvs. nu este drept.
Dormiti la timp, la ore potrivite
SusStudiile si cercetarile au aratat ca in cazul persoanelor care dorm dupa tipare proprii, mai ales dupa miezul noptii, corpul va pierde o mare parte din puterea de recuperare sau vindecare, dar va creste si mai putin in timpul somnului.
In plus, cei care dorm foarte tarziu noaptea, se plang deseori ca organismul lor nu mai functioneaza la capacitati maxime. Cum ar putea mintea si corpul sa se concentreze asupra cresterii in inaltime atunci cand intreaga energie este consumata suplimentar de lucruri si activitati care necestia atentie doar pentru ca intervine oboseala din cauza privarii de somn.
Mancati alimente sanatoase
SusDaca aveti cativa prieteni care sunt mai inalti decat persoanele cu inaltime medie, cereti-le detalii legate de dieta lor. Sunt sanse destul de mari sa descoperiti ca nu consuma alimente de tip fast-food. Majoritatea oamenilor care sunt inalti nu cresc natural doar ca urmare a pubertatii sau genelor lor ci pentru ca au grija de viata lor si implicit acorda atentie produselor alimentare cu care se hranesc.
Oamenii care consuma alcool si alimente nesanatoase in mod excesiv au un numar mai mare de kilograme decat media, si aceasta greutate in plus poate fi o povara pentru corp, mai ales in perioada cresterii in inaltime. Desigur, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa evitati in totalitate mancarurile de tip fast-food, dar acestea trebuie sa reprezinte o foarte mica parte din dieta.
Este indicat sa se consume mai ales peste si produse lactate importante pentru sanatatea oaselor, care in plus, promoveaza o stare generala de bine.
Utilizarea de suplimente nutritive
SusDaca sunteti intr-adevar interesati sa stiti cum ati putea creste in inaltime, ar trebui sa stiti ca specialistii recomanda in aceasta perioada un aport suplimentar de vitamine. Se considera ca suplimentele care contin aminoacidul numit glicina - care stimuleaza eliberarea de hormoni de crestere - sunt alegerea perfecta pentru a putea face fata exercitiilor fizice.
Mese mai mici decat mese copioase
SusAtunci cand mancati mese copioase este stimulata producerea de insulina in organism, fapt ce impiedica eliberarea de hormoni de crestere. Mai mult, va veti simti inconfortabil si incomod dupa aceste mese bogate, intrucat corpul va functiona mai greu pentru a digera alimentele pe care tocmai le-ati consumat.
In plus, poate fi o tortura ca dupa o masa de pranz copioasa sa reusiti sa tineti ochii deschisi, mai ales daca sunteti la scoala sau locul de munca.
Faceti modificari in dieta
SusCu exceptia evitarii alimentelor de tip junk, puteti incerca sa faceti modificari in dieta dvs. In acest scop este indicat un regim alimentar bogat in aminoacizi, proteine, calciu dar si calorii.
- Calciu - Calciul este principala forta motrice care contribuie la inlocuirea tuturor celulelor nesanatoase si vechi din corpul unei persoane, cu unele noi. Acest lucru este valabil mai ales cand este vorba despre piele, tesuturi, organe, dar si oase. Printre alimentele bogate in calciu se numara: tofu si produsele lactate. Oasele vor deveni fragile si s-ar putea rupe usor daca nu aveti suficient calciu.
- Proteine si aminoacizi - Proteinele si aminoacizii ajuta la cresterea si maturizarea muschilor, oaselor si organelor. aminoacizii au fost considerati intotdeauna ca fiind elementele constituitive ale vietii.
Faceti cat mai multe exercitii fizice
Sus...Din nou? De data aceasta exercitiile vor fi diferite si va vor ajuta in scopuri diferite. Exercitiile anterioare au fost recoamandate pentru a va ajuta sa pareti mai inalti si pentru a va imbunatati postura.
Mai jos sunt prezentate exercitii care va ajtua sa cresteti in inaltime intr-un mod cat mai natural posibil si care vor avea un impact direct asupra cresterii in inaltime.
- Sprint sau alergari cu viteza - Cand corpul executa miscari rapide, la viteza mare, se elibereaza un anumite hormon de crestere care contribuie la cresterea in inaltime. Mai mult, probabil ca acest lucru va va ajuta sa aveti picioare mai lungi, fapt avantajos din punctul de vedere al cresterii in inaltime.
- Baschet - Acest sport ajuta orice persoana sa fie mai inalta indiferent ca este tanara sau este deja in varsta.
- Atarnari - Daca stati atarnati de o bara, de exemplu, acest lucru va contribui la lungirea picoarelor si a spatelui cu ajutorul fortei de gravitatie.
- Exercitii de stretching - Intinderea spatelui, intinerile in fata, in laterale - tot felul de exercitii de stretching va ajuta sa cresteti in inaltime intr-un mod natural. Este important ca acestea sa fie corect realizate pentru a obtine beneficii cat mai mari.
- Sariturile - La fel ca si baschetul, sariturile sunt un exercitiu conventional care va va ajuta sa cresteti mai inalti.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Pediatrie
- Medic Primar Pediatru Liliana Cretu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii dr. VICTOR GOMOIU
- Medic Primar Pediatrie Simona Mosescu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
- Medic Primar Pediatru Daniela Pacurar - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
- Medic Primar Pediatru Stanciu Adrian - Spitalul clinic de urgenta pentru copii MARIA SKLODOWSKA CURIE
- Medic Specialist Pediatru Gabriela Otel - Sectia de pneumoftiziologie copii IX (Institutul MARIUS NASTA)
Articole recomandate
- Distimia
- Arsurile solare
- Ce inseamna sa aveti o greutate normala la fiecare varsta
- Senzatia permanenta de frig si picioare reci poate ascunde anumite boli
- Anticoagulante in fibrilatia atriala. Cand este indicat sa le iei?
- Trateaza parodontopatia (parodontoza) acasa in timpul liber
- Despre frica
- Cauze generale ale infertilitatii masculine
- Cresterea si dezvoltarea normala a copilului