Copilul tau a luat paduchi? Nu te panica, iata solutia!
Primele zile de scoala sau gradinita aduc, de regula, multe emotii si motive de bucurie. Anul acesta insa, inceputul scolii este atipic, iar emotiile sunt de alta natura, mai ales ca cei mici vor trebui sa respecte anumite reguli mai stricte, cum ar fi purtarea masii si distantarea fizica.
Insa pe langa pericolul bacteriilor si virusurilor, exista si un alt risc: cel al contactarii paduchilor. Nu este nimic rusinos, oricine poate trece printr-o astfel de experienta. De obicei, aceasta problema este gresit asociata cu igiena precara, deoarece paduchii se instaleaza foarte bine si pe parul curat, acestia fiind imuni la produsele obisnuite de ingrijire.
Copiii care merg la gradinita, prescolarii si cei din clasele primare sunt cei mai predispusi la infestarea cu paduchi. La fetite riscul este si mai mare deoarece au parul lung si isi impart mai des obiectele personale de ingrijire.
Vestea ca al ei copilas a preluat cativa „chiriasi nedoriti” poate fi una alarmanta pentru o mamica, iar pentru copil poate fi chiar traumatizanta, daca situatia nu este tratata corespunzator.
Dar ce sunt acesti paraziti?
Paduchii de cap sunt insecte mici, fara aripi, de culoare galbena pana la maro, care traiesc exclusiv in par si se hranesc cu sange. Femela traieste intre doua si trei luni si produce, pe perioada vietii, intre 200 si 300 de oua, cunoscute si sub denumirea de lindeni. Ouale eclozeaza dupa sapte zile si insecta ajunge la maturitate in 10 zile.
Cand sug sangele, paduchii injecteaza saliva in scalp, generand o reactie de hipersensibilitate, insotita de mancarimi si iritatii severe.
Infestarea cu paduchi poate avea loc intr-un mod direct, de exemplu, de la cap la cap, sau indirect, prin schimbul de palarii, casti, sau prin utilizarea de piepteni sau lenjerii de pat comune. Paduchii nu traiesc departe de pielea capului mai mult de 2-3 zile.
Ce solutii iti propunem
Special pentru a lupta eficient impotriva paduchilor, SantaDerm ParasiteS a creat o gama completa de produse naturale, sigure si eficiente. Gratie acestei game, paduchii nu mai reprezinta un subiect tabu si nici o problema fara solutie rapida si sanatoasa.
Iata cu ce produse poti scapa de paduchi in cazul unei infestari:
• sampoanele si Spray-ul tratament SantaDerm ParasiteS - Complexul de ingrediente active utilizat in aceste produse a fost testat clinic pe subiecti incepand cu varsta minima de 3 ani si s-a dovedit a fi eficient impotriva paduchilor de cap si oualor acestora.
• Spray pentru suprafete impotriva paduchilor SantaDerm ParasiteS – Acesta este un produs unic in Romania destinat atat spatiilor populate de adulti, cat si de copii cu varsta mai mare de 3 luni. in plus, poate fi utilizat si pe piele sau pe suprafetele de pe care doriti sa eliminati paduchii (paturi, cearsafuri s.a.), fara sa le pateze.
Produsele SantaDerm ParasiteS, de la Viva Pharma, au fost testate ca eficacitate la Institutul National de Cercetare – Cantacuzino.
Gama SantaDerm ParasiteS nu contine insecticide de natura chimica, ci ingrediente active vegetale la care paduchii nu pot dezvolta rezistenta.
Afla mai multe informatii despre produsele SantaDerm ParasiteS de aici: www.parasites.ro si pe Facebook: https://www.facebook.com/Santaderm-ParasiteS-552151675169949/
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- Bautura cu efecte miraculoase care te tine departe de boli! Iata de ce trebu ...
- De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate
- Obiceiuri pe care oamenii sanatosi le au inainte de culcare. Iata de ce treb ...
- Atentie la sprayurile si picaturile nazale: pot da dependenta! Iata cu ce le ...
- Aveti insomnii? Iata ce trebuie sa faceti pentru un somn linistit
- 5 solutii surprinzatoare pentru a trai mult
- Pediculoza - infestatia cu paduchi
- Cum sa iti protejezi copilul impotriva paduchilor de cap
- Cum scapam si cum ne ferim de paduchi?