Boli frecvente ale copiilor la inceputul scolii
Generalitati
SusInceperea scolii presupune reintegrarea copiilor in colectivitate. Clasele supraaglomerate, contactul cu multe persoane si explorarea diverselor spatii din institutie ii predispun pe acestia la viroze respiratorii sezoniere, boli ale copilariei, paduchi sau probleme digestive.
Cuprins articol
Viroze respiratorii
SusTemperaturile din ce in ce mai reci atrag o multime de virusuri pregatite sa atace sanatatea copiilor. Cele mai frecvente sunt raceala si gripa, dar infectiile respiratorii pot degenera si in alte complicatii daca sunt tratate necorespunzator.
Cel mai bun mod de protejare a copiilor il reprezinta imunizarea. Exista metode naturale de imunizare (suplimente alimentare, alimente, sport) sau vaccinuri. Vaccinul antigripal sezonier trebuie facut de toti copiii care incep scoala.
Paduchi
SusPaduchii inca mai sunt o problema medicala de actualitate in unele zone si scoli din tara. Factorii de risc ii reprezinta scolile suprapopulate si igiena precara de acasa.
Atunci cand copiii au paduchi, ei trebuie izolati si supusi tratamentelor ambulatorii de indepartare a lor si a oualor pe care le depun.
Toti membrii familiei trebuie verificati de paduchi, pentru ca acestia se raspandesc cu repeziciune.
Boli ale copilariei
SusFiind vorba de boli cu grad mare de contagiozitate si cu o cale de transmitere simpla, pe cale aeriana, bolile copilariei - varicela, oreion, pojar, rubeola, scarlatina - pot fi contractate cu usurinta in colectivitati mari.
Pentru unele dintre ele exista vaccinuri cu care pot fi imunizati copiii, in timp ce pentru altele este nevoie de luarea unor masuri terapeutice usoare la domiciliu in vederea ameliorarii simptomelor, atunci cand boala se manifesta.
Probleme digestive
SusDeranjul la stomac sau indigestia este cea mai frecventa problema digestiva la copii. Ea apare in urma bagarii mainilor nespalate in gura si introducerii parazitiilor, bacteriilor si a altor agenti patogeni in organism. Invatarea regulilor de igiena la copii este esentiala!
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Articole recomandate
- Racelile la copii, un serial cu multe episoade
- Care sunt cele mai contagioase boli si cum te poti feri de ele?
- Secretul unghiilor frumoase
- Efectele secundare ale vaccinului Covid-19 la copii si adolescenti
- Tulburarea de stres post-traumatic la copii
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Bolile determinate de mediu
- Diabetul zaharat insulino-dependent (DZ de tip I) la copii
- Distrofia facio-scapulo-humerala: o afectiune genetica complexa si progresiva