Viata nu va reveni brusc la normal dupa aparitia unui vaccin anti-COVID. Ce spun expertii?
Stire medicala
Potrivit BBC, un grup de oameni de stiinta din Marea Britanie avertizeaza ca un vaccin eficient impotriva noului coronavirus nu va readuce viata la normal prea curand.
Acestia spun ca un vaccin ofera, intr-adevar, mari sperante, insa ”stim ca istoria dezvoltarii vaccinurilor are si multe esecuri”. Peste 200 de vaccinuri impotriva noului coronavirus sunt in curs de dezvoltare, mai multe companii din intreaga lume fiind angrenate intr-un proces care are loc cu o viteza fara precedent.
Chiar daca exista speranta unui vaccin pana la finalul acestui an, vaccinarea in masa ar putea incepe abia anul viitor, spun specialistii, si ar dura cel putin sase luni pana cand o buna parte din populatie va fi imunizata impotriva virusului SARS-COV-2.
„Chiar si cand vaccinul va fi disponibil, nu inseamna ca intr-o luna toata lumea va fi vaccinata, vorbim despre sase luni, noua luni, un an. Nu ne putem gandi ca viata va reveni brusc la normal din martie", a spus prof. Nilay Shah de la Imperial College of London.
Profesorul mai estimeaza ca vaccinarea populatiei ar trebui sa aiba loc intr-un ritm accelerat, de 10 ori mai rapid decat campania anuala de imunizare impotriva gripei. Chiar daca un vaccin anti-COVID ar fi eficient, este putin probabil sa revenim la normal in primavara anului viitor. Cel mai probabil va exista o relaxare treptata pana cand o buna parte din populatie va fi imunizata impotriva virusului care inca face victime la nivel mondial.
2.343 cazuri noi de COVID-19 in Romania. A treia zi la rand cu peste 2.000 de cazuri noi!
Alte 2.343 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate in ultimele 24 de ore in Romania, din 26.011 teste, potrivit datelor raportate de Grupul de Comunicare Strategica. Bilantul a ajuns la 132.001. Este a treia zi la rand cu peste 2.000 de cazuri noi!
La terapie intensiva sunt internati 571 de pacienti, cel mai mare numar de la debutul pandemiei.
In Bucuresti au fost inregistrate cele mai multe cazuri de COVID-19, respectiv 517, un bilant fara precedent. Judetele cu cele mai multe cazuri sunt Bacau - 168, Iasi - 107 si Ilfov - 102. Cele mai putine cazuri raportate continua sa fie in judetul Mehedinti, cu doar 6 cazuri raportate.
De asemenea, au fost inregistrate 53 de decese (36 barbati si 17 femei), ale unor pacienti internati in spitalele din Alba, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Valcea, Vaslui, Ilfov si Municipiul Bucuresti.
Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 20-29 de ani, 1 la categoria de varsta 30-39 de ani, 10 decese la categoria de varsta 50-59 de ani, 15 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 11 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 15 decese la categoria de peste 80 de ani. 51 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbiditati, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate pana in prezent comorbiditati.
De la debutul pandemiei, 105.582 de pacienti au fost declarati vindecati.
https://www.bbc.co.uk/news/health-54371559
https://cde.news/british-scientists-warn-that-vaccine-will-not-return-life-to-normal-in-spring/
Articole recomandate
- Insertia implantului imediat dupa extractia dentara- varianta moderna de tra ...
- Diferenta dintre depresia si psihoza postpartum
- Cum sa imbatranim sanatos
- Sustinerea psihologica in oncologie
- Infertilitatea - sterilitatea
- Pseudofachia (pseudofakia) si lentilele intraoculare
- Exercitii fizice atunci cand suntem bolnavi? O idee buna?
- Cum influenteaza stresul episoadele psoriazisului?
- Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii
- Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate
- Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente