Targului care...rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale!
Editia 2
20 - 22 august 2010 la Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti
Punem gratarul la incins, cuptoarele sa duduie, scoatem straiele de sarbatoare din cufere si ne lustruim incaltarile pentru a ne astepta oaspetii gurmanzi si amatori de jocuri populare la cea de-a doua editie a „Targului care...rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale!”, petrecere cu muzica, dansuri si gustari timp de trei zile, weekendul acesta intre 20 august - 22 august.
Ramanem pe pozitii cand vine vorba de calitatea si diversitatea produselor, iar pentru editia din august ne-am gandit sa ne asteptam musterii intr-o incinta calda si prietenoasa, in acord cu atmosfera targului, in curtea interioara a Muzeului National al taranului Roman, situat in zona centrala a Capitalei (Piata Victoriei). Evenimentul este dedicat micilor fermieri, producatorilor romani de bucate si mestesugarilor, invitati ai Magiunului natural de prune Topoloveni, primul aliment traditional din Romania recunoscut international.
La fel ca si in cazul primei editii care a avut loc in luna iulie, targul lunii august va fi o adevarata sarbatoare culinara pentru amatorii de produse romanesti. Astfel, peste 40 de producatori din diferite zone ale tarii vor fi prezenti timp de trei zile cu cele mai alese bucate, pregatite dupa invataturile vechi, printre care amintim branza de capra cu nuci, branza ecologica, branza in coaja de brad, halvita gumoasa, colac secuiesc trecut prin miere, nuca sau alune crocante dupa o reteta unica, zacusca de vinete si fasole, gogonele si castraveciori murati, tocana de legume delicioasa, paine coapta pe vatra, lipie si turtite romanesti, impletituri traditionale, turta dulce, prajituri proaspete de casa cu gemuri si dulceturi, cozonac cu nuca, rahat si stafide, covrigi sarati, fructe si legume proaspete, muschiulet si costita afumata de casa, carnat taranesc de casa, etc.
La loc de frunte vor fi magiunul natural de prune si dulceturile de capsuni, cirese amare si visine de Topoloveni. Invitatii speciali ai targului va astepta cu braga turceasca, file de ansoa, pateuri de masline, pateuri de anghinare, salamuri de mistret, salam cu trufe, parmigiano reggiano, pecorino de sardinia (branza de oaie veche 24 luni), fior di capra (branza de capra 24 luni). si ca bucatele sa alunece mai bine, la targ vor veni cei mai iscusiti producatori de tuica din prune, rachiu de mere si vinuri din poama alba sau neagra, dar si de sucuri naturale si siropuri dulci, socata, toate bauturile alese pe spranceana.
Nu vor lipsi nici mestesugarii cu produse din lemn, ceramica sau lut si gospodinele vechi pastratoare ale secretului artei cusutului si tesutului. Cum dupa orice targuiala cumparatorul merita sa se odihneasca, la zona de restaurant traditional ospatari imbracati in port popular va servesc cu cele mai gustoase sarmalute cu carne de porc in foi de varza murata cu mamaliga mustita in smantana, pastrav invelit in cetina, in baie de arome si condimente, dar si fripturi rumenite pe jarul incins, trecute prin usturoi zdrobit. Atmosfera va fi intretinuta de un ansamblu folcloric si de suite de demonstratii de jocuri populare din diferite regiuni istorice ale tarii.
„TARGUL care...rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale!” se desfasoara in zilele de 20-21-22 august 2010 in curtea interioara a Muzeului National al taranului Roman, intre orele 10.00 – 20.00.
Targul este organizat de compania Houston NPA (companie ce asigura informarea medicala a publicului larg prin “Intalnirile SaFrIna”, „Ghidul pacientului roman” si proiecte speciale axate pe afectiuni) si Sonimpex Serv Com (producator al „Magiunului natural de prune Topoloveni”, singura marca traditionala romaneasca care a depasit granitele Romaniei).
Articole recomandate
- Ce pot indica mancarimile de la nivelul gurii?
- Herpesul oral (HSV-1)
- Poluarea - consecinte medicale
- Top 10 suprafete unde 'se ascund' germenii de raceala si gripa
- Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat
- Calmati durerile de dinti cu tratamente naturiste
- Alimentatia corecta in bolile hepatice
- 10 efecte uimitoare ale lamailor
- Conceptiile MITH despre dragoste