Stresul de la locul de munca afecteaza sanatatea familiei
Bucuresti, 28 ianuarie 2010: Conform unor statistici europene, 80% dintre consultatiile date de medicii generalisti sunt motivate de simptome legate de stres, 25% din morbiditatea cardiovasculara este atribuita stresului, iar mai mult de 60% dintre accidentele de munca sunt cauzate tot de stres. De asemenea, 50-60% din absenteismul la locul de munca este legat de stresul ocupational.
Din nefericire, stresul de la locul de munca este frecvent adus si in spatiul personal/familial cu efecte negative asupra relatiei de cuplu, a calitatii si timpului acordat copiilor. Uneori, consecintele sunt dramatice: divorturi, violenta domestica, tulburari emotionale si de comportament ale copiilor. Foarte expuse efectelor nocive ale stresului de la locul de munca sunt, in special, mamele care lucreaza si mamele singure. De asemenea, stresul organizational creste de la 40 la 67% la femeile fara copii in comparatie cu cele care au copii.
Desi consecintele stresului la locul de munca sunt multiple si severe, oamenii din organizatie sunt de fapt sursa de depasire a obstacolelor, primii pasi fiind recunoasterea problemelor, acceptarea discutarii lor in cadrul organizatiei si recunoasterea necesitatii schimbarii. in activitatea profesionala, performanta este strans legata de stresul pozitiv, iar resposabilitatea unui bun manager este crearea de factori stresori pozitivi pentru echipa sa. in perioada de criza economica pe care o traversam, stresul la locul de munca a crescut simtitor, astfel incat solutiile de management adecvat al stresului devin o prioritate in cadrul organizatiilor. Importanta adresarii corecte a stresului la locul de munca a fost recunoscuta de Uniunea Europeana in ultimii ani, astfel incat un procent de 9,6% din PIB-ul Uniunii este alocat metodelor de contracarare a stresului ocupational.
"Invata sa folosesti stresul eficient" este titlul evenimentului informativ care va deschide seria de seminarii organizate de Medicover in luna februarie pe teme referitoare la afectiuni cu incidenta crescuta in randul populatiei din Romania. Seminariile se adreseaza specialistilor de resurse umane din cadrul marilor companii multinationale si locale. Prezentarile vor fi sustinute de catre medicii din cadrul Medicover si vor fi completate cu date statistice, discutarea aspectelor concrete cu care se confrunta departamentele de HR si solutii posibile.
Seria seminariilor va aborda si tematici de larg interes precum cancerul de col uterin, nutritie sanatoasa si lifestyle, programe adjuvante antifumat, etc.
Despre Medicover
Medicover este liderul serviciilor medicale private in Europa Centrala si de Est. 6000 de companii si 400 000 de oameni beneficiaza de serviciile companiei in Polonia, Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Ucraina si Estonia. Medicover, cel mai mare angajator in sectorul medical privat, ofera servicii pe baza de abonament, dar si in sistem de policlinica cu plata, atat prin reteaua de centre proprii, moderne si complet echipate, cat si prin reteaua de centre partenere in continua expansiune. in Romania, Medicover are grija de sanatatea a peste 70 000 de abonati din 1500 de companii. Centrele Medicover sunt localizate in Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti si Timisoara. Reteaua de parteneri este formata din peste 60 de clinici din toate judetele tarii. Clientii Medicover beneficiaza de ingrijire medicala din partea unei echipe formate din peste 450 de medici si asistente.
Pentru detalii depre Seminariile Medicover si temele abordate va rugam contactati: Andreea Vlad, BDR Associates 021 231 13 19, [email protected].
Articole recomandate
- Sfatul medicului - 5 ponturi sanatoase pentru corp, minte si inima
- Cum sa imbatranim sanatos
- Aspectul parului: indicii ale starii de sanatate
- 7 informatii pe care le transmite parul despre sanatatea ta
- Managementul stresului
- Modalitati de mentinere a sanatatii pe timpul iernii
- 8 obiceiuri pentru a ramane sanatos
- Testul de stres la efort
- Semnale discrete ale stresului