Standardele si normele legislative privind carnea de pui
Stire medicala
In urma mediatizarii in presa a informatiilor conform carora carnea de pui contine antibiotice si hormoni de crestere, va aducem la cunostinta prevederile legii in vigoare.
Administrarea in hrana pasarilor a fainurilor de origine animala, aditivilor alimentari si hormonilor de crestere este strict interzisa conform prevederilor europene. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara pentru Siguranta Alimentelor a implementat aceasta legislatie inca din anul 2007. Drept urmare, carnea de pui din comert respecta toate standardele de calitate si normele legislative europene si internationale.
Legislatia defineste foarte clar domeniul si totodata interzice comercializarea substantelor indezirabile (hormoni, substante antimicrobiene interzise, somnifere etc.), precum si utilizarea unor astfel de substante ca factori de crestere in scopul ingrasarii fortate a pasarilor. Lista antibioticelor ce pot fi utilizate in scop curativ in fermele de pasari este limitata si reglementata prin lege.
De altfel, legislatia nationala este aliniata legislatiei Comunitatii Europene, iar toate pasarile crescute in unitati autorizate, precum si produsele provenite de la acestea sunt supuse controalelor oficiale.
In cadrul acestui program de supraveghere, se preleveaza lunar probe de catre inspectorii sanitari si se expediaza la laboratoarele de profil unde se testeaza prezenta diferitelor microorganisme, reziduuri de substante nedorite sau alti contaminanti.
Mai mult, in toate etapele lantului de productie a carnii, pornind de la materiile prime furajere, incubatie, ferme de crestere sau abator, exista atat supraveghere proprie, cat si control din partea autoritatilor romane. Toate acestea sunt realizate in scopul asigurarii unor produse sigure din punct de vedere microbiologic.
Articole recomandate
- Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate
- Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
- Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?
- Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
- Beneficiile consumului de carne de curcan
- Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste
- Cat de nociva poate fi carnea la gratar?
- Legatura dintre spiritualitate si medicina
- 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru ...
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii
- Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate
- Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente