Sanatatea inseamna libertate
Stire medicala
Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica, alaturi de Clinica Telemedica si MSD (Merk Sharp&Dhome) au demarat proiectul „Sanatatea inseamna libertate”. Acesta este parte integranta dint-o campanie sociala de informare si constientizare a populatiei in legatura cu afectiunile alergice, ce se va desfasura anul urmator la nivel national.
Astazi a avut loc lansarea campaniei-pilot „Sanatatea inseamna libertate” – campanie ce se va desfasura in perioada 01.11.2012 -20.12.2012 in Capitala. incepand de astazi bucurestenii - si nu numai - pot beneficia de consultatii de specialitate gratuite si de testari la preturi reduse in Clinica Telemedica din Str. Ion Calin nr.13, doar in baza unei programari telefonice. Conform proiectului, acesta aste numai un pilot, urmand ca anul viitor consultatiile sa se extinda la nivel national.
Urticaria cronica, una din afectiunile cutanate cele mai frecvente ce determina pacientul sa se prezinte la medic, reprezinta o problema importanta de sanatate atat prin evolutia cronica ce obliga la tratamente de lunga durata, uneori de complexitate crescuta pentru a putea asigura ameliorarea simptomelor, cat si prin afectarea importanta a calitatii vietii pacientului, supus mai multor restrictii legate de dieta, de viata sociala. Evaluarea de specialitate permite identificarea cauzelor, a factorilor declansatori si a schemelor de tratament optime pentru fiecare caz in parte.
In cadrul evenimentului de astazi au luat cuvantul:
- Prof. Dr. Diana Deleanu (Presedinte al Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica)
- Asist. Univ. Dr. Camelia Berghea, medic primar alergologie-imunologie clinica
- asistent universitar Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila
- Dr. Mioara Radu- Director Clinica Telemedica.
“La ora actuala tot mai multe persoane sufera de afectiuni alergice, iar acestea sunt cu o severitate mai mare sau asistam la o complexitate si asocieri de afectiuni alergice multiple. Stilul modern de viata (timp mult petrecut in interior, expunerea la alergeni multipli, contactul redus cu microorganisme nepatogene, poluarea etc) a determinat cresterea alarmanta a frecventei bolilor alergice, astfel incat se preconizeaza ca unul din 3 copii sa fie alergic in viitorul aporpiat.” - a declarat Prof. Dr. Diana Deleanu.
Articole recomandate
- 12 reguli de aur pentru parinti
- Cum este sa fii gelos
- 8 tipuri de alergari pentru o conditie fizica de invidiat
- Sfaturi alimentare de sarbatori pentru diabetici
- Ce este terapia Gestalt si in ce tipuri de afectiuni se foloseste?
- Copiii si alcoolul
- Afectiuni si tratamente care pot afecta capacitatea de a conduce
- Dr. Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergolog, despre sensibilizarea a ...
- Dieta adecvata la copii poate preveni astmul sau alergiile