RoVaccin 2013 – eveniment dedicat vaccinarii in Romania
Stire medicala
La nivel mondial, vaccinarea reprezinta metoda cea mai eficienta de combatere si eradicare a multor boli transmisibile. In ceea ce priveste situatia campaniilor de vaccinare din Romania, in opinia publica sunt adesea difuzate informatii eronate, care nu vin de la specialisti avizati si care nu au fundament stiintific, ceea ce influenteaza negativ acoperirea vaccinala si eforturile autoritatilor de sanatate publica de a asigura sanatatea populatiei.
In incercarea de a clarifica si de a informa in mod corect asupra acestor aspecte, Societatea Romana de Microbiologie organizeaza Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie - RoVaccin 2013, in perioada 15-16 martie, la Bucuresti. Partener institutional: Ministerul Sanatatii.
Aflata la prima editie, Conferinta RoVaccin 2013 vizeaza, intre altele, infomarea corecta cu privire la imunizarea prin vaccinare. Pe de o parte evenimentul se adreseaza opiniei publice si mass media, prin organizarea unei mese rotunde unde vor fi dezbatute subiecte de interes pe tema vaccinarii in Romania, iar pe de alta parte profesionistilor din sanatate, prin simpozionul stiintific dedicat Actualitatilor in Vaccinologie.
”Conferinta RoVaccin 2013 propune o dezbatere pe tema perceptiei publice referitoare la vaccinare, la care participa cei mai importanti actori implicati in programele de vaccinari din Romania. Este extrem de important ca publicul larg sa cunoasca adevarul legat de vaccinare si sa constientizeze impactul asupra sanatatii publice, iar acest lucru este posibil doar printr-o informare corecta. Data fiind complexitate lui, speram ca acest eveniment sa aduca raspunsuri la cat mai multe intrebari legate de vaccinare si de rolul acesteia”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.
Prima parte a Conferintei RoVaccin 2013 aduce la aceeasi masa de discutii atat autoritati si experti in domeniul vaccinologiei, cat si reprezentanti ai mass media si ai societatii civile, inclusiv organizatii ale parintilor. Unul dintre principalele obiective este de a informa corect opinia publica prin mesaje bazate pe dovezi venite din partea profesionistilor, precum si incurajarea unei comunicari eficiente medic-pacient referitoare la vaccinare. De asemenea, manifestarea urmareste informarea, facilitarea schimbului de informatii si propunerea de solutii concrete de catre specialistii implicati, cu privire la managementul eficient al Programului National de Imunizare.
Partea a doua a Conferintei Nationale Actualitati in Vaccinologie - RoVaccin 2013 este dedicata profesionistilor din domeniul medical implicati in programele de vaccinare, cuprinzand dezbateri si prezentari stiintifice. Simpozionul stiintific reuneste medici epidemiologi, medici de familie, medici microbiologi, medici de boli infectioase, neonatologi si pediatri, ginecologi, pneumologi si alergologi. De asemenea, sunt invitati medici rezidenti din specialitatile mentionate.
Organizator stiintific: Societatea Romana de Microbiologie
Partener institutional: Ministerul Sanatatii
Management eveniment: Sanatatea Press Group
Articole recomandate
- Parteneriat Italia - Romania la eHealth 2015
- Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal
- Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in ...
- Vaccinarea antigripala
- Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare
- Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul n ...
- Vaccinul antigripal: mituri
- Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imun ...
- Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii
- Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate
- Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente