Peste 400 de participanti la ceremonia de deschidere a Congresului National al Societatii Romane de Pneumologie 2014
Stire medicala
Medici, zeci de profesori in domeniul pneumologiei, atat din tara, cat si din strainatate, precum si reprezentanti ai autoritatilor au luat parte la ceremonia de deschidere a celui de-al XXIII-lea Congres National al Societatii Romane de Pneumologie.
Intr-o atmosfera in care stiinta si arta, cunoasterea si frumosul si-au dat mana, festivitatea a inaugurat cele patru zile de sesiuni stiintifice, comunicari orale si ateliere practice desfasurate la Hotelul Ramada din Sibiu.
Organizat o data la doi ani, Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie aduce in prim plan istoria, traditia si performanta pneumologiei romanesti, prin implicarea profesionistilor in promovarea asistentei medicale, educatiei si cercetarii stiintifice in domeniul bolilor respiratorii.
"Activitatea organizatiei noastre profesionale in ultimii doi ani (si nu numai) a fost si s-a inscris permanent pe o curba ascendenta, cu o dinamica invidiata de multe alte societati profesionale. Colaborarile cu parteneri de mare acoperire in Forumul de Preventie, in conferintele de boli cronice netransmisibile, conferintele de management al bolilor cronice, screeningurile de spirometrie de Ziua BPOC sau Ziua Astmului au implicat numerosi colegi, carora doresc sa le multumesc pentru contributia la completarea noii imagini a pneumologiei romanesti", a declarat prof. dr. Florin Mihaltan, presedinte al Societatii Romane de Pneumologie (SRP).
Printre invitatii de seama prezenti la ceremonia de deschidere a celui de-al XXIII-lea Congres National al Societatii Romane de Pneumologie s-au numarat Ovidiu-Ioan Sitterli, prefectul Sibiului, prof. dr. Silviu Morar, decanul Facultatii de Medicina de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Rodica Tarlea, seful Serviciului de Administratie Publica Locala si coordonator Spitale in cadrul Consiliului Judetean Sibiu, dr. Ovidiu Francu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Judetul Sibiu, precum si prof. dr. Paul Stoicescu, Presedinte de onoare al Societatii Romane de Pneumologie si Presedinte al Sectiunii de Pneumologie din cadrul Academiei de Stiinte Medicale.
Desi nu a putut fi prezent la festivitatea de deschidere a manifestarii medicale de inalta tinuta stiintifica, Ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu, a felicitat organizatorii printr-un mesaj scris: "Salut organizarea celui de-al XXIII-lea Congres National al Societatii Romane de Pneumologie, un eveniment cu participare internationala, care marcheaza traditia, istoria si profesionalismul unei societati stiintifice de referinta pentru specialitatile medicale din Romania. Sunt bucuros ca lumea medicala din tara noastra are o societate stiintifica atat de dinamica precum Societatea Romana de Pneumologie - o societate care se implica activ in numeroase actiuni de educatie medicala continua, dar si de educatie a populatiei".
Participantii la deschiderea oficiala a manifestarii stiintifice au avut ocazia de a urmari, in premiera, un mic film documentar despre istoria "deschizatorilor de drumuri din pneumologia romaneasca".
Totodata, in prima zi a evenimentului a avut loc si festivitatea de decernare a Premiilor de excelenta ale Societatii Romane de Pneumologie. Distinctiile, in numar de 30, au fost acordate celor care s-au remarcat in organizarea activitatii stiintifice si in promovarea imaginii societatii, in perioada 2012-2014.
Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie 2014 reuneste 123 de lectori nationali si internationali, 25 de simpozioane majore si 70 de comunicari orale in cadrul carora sunt prezentate cele mai noi informatii referitoare la preventia, depistarea precoce, tratamentul si monitorizarea afectiunilor respiratorii.
Organizator stiintific: Societatea Romana de Pneumologie
PR&Comunicare: Sanatatea Press Group
Articole recomandate
- Afectiuni ale cavitatii bucale
- Alergenii din aer
- Pneumoniile bacteriene si pneumoniile atipice
- Examinari utile in depistarea afectiunilor respiratorii
- Prof. univ. dr. Florin Mihaltan: “42.000 de romani isi pierd viata ca urma ...
- Pneumonia nozocomiala
- Emfizemul
- Displazia Bronhopulmonara (BPD) – Boala pulmonara cronica la copii
- Histoplasmoza pulmonara
Citeste pe aceeasi tema
- Trombocitoza - cresterea trombocitelor
- Astmul afecteaza din ce in ce mai multi oameni, dar poate fi controlat
- Astmul, afectiunea de care sufera 1 milion de romani! Simptomele pe care trebuie sa le cunoastem cu totii
- Ai grija de inima ta! Cum poti preveni aparitia hipertensiunii arteriale
- La fiecare doua minute, in lume, o femeie moare de cancer de col uterin