Oamenii anxiosi, fricosi sau depresivi au o evolutie mai severa a bolii, spune dr. Virgil Musta
Stire medicala
Dr. Virgil Musta, seful sectiei de boli infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, spune ca pacientii diagnosticati cu SARS-COV-2 care nu au o stare emotionala foarte buna, tind sa faca forme severe ale bolii. Medicul le recomanda pacientilor anxiosi si ingrijorati din cauza virusului sa aiba incredere in specialistii in boli infectioase si in medicii de familie.
"Am observat ca pacientii care sunt foarte fricosi, anxiosi sau depresivi au o evolutie mai severa a bolii. Eu recomand sa aiba incredere in medicii de familie si in noi, specialistii, si sa nu fie stresati de boala pentru ca in marea majoritate pacientii evolueaza bine”, a declarat Virgil Musta, potrivit ziare.com.
Acesta i-a mai indemnat pe oameni sa fie mult mai atenti la alimentatie in aceasta perioada, intrucat joaca un rol deosebit de important in combaterea afectiunilor.
”Mancati multe fructe si legume proaspete, bogate in vitamine si minerale, cereti unui apropiat sa va aduca de la piata si sa va lase la usa fructe de padure (catina, aronia, merisoare, afine), pe care sa le combinati cu miere, cu polen”, a precizat medicul.
https://ziare.com/stiri/spitale/cum-se-pot-trata-acasa-pacien-ii-cu-forme-u-oare-de-covid-1637386
Alte 4.013 de noi cazuri noi de COVID-19 in Romania
Alte 4.013 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate in ultimele 24 de ore in Romania, din 29.646 teste. Bilantul COVID-19 ajunge la 168.490, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategica.
Cele mai multe cazuri de COVID-19 au fost inregistrate in Bucuresti, respectiv 777 imbolnaviri in ultimele 24 de ore. O situatie alarmanta este si in Cluj, unde au fost raportate 227 de noi cazuri noi, in timp ce la Iasi s-au inregistrat 200 de noi imbolnaviri.
De asemenea, au fost raportate 73 de decese (46 barbati si 27 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vaslui si Municipiul Bucuresti.
Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 20-29 de ani, 1 deces la categoria de varsta 30-39 ani, 2 decese la categoria de varsta 40-49 de ani, 2 decese la categoria 50-59 de ani, 22 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 24 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 21 decese la categoria de peste 80 de ani.
Toate decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.
In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.611. Dintre acestea, 721 sunt internate la ATI.
Articole recomandate
- Anxietatea si furia - gestionarea emotiilor
- Sfaturi de la psiholog catre pacient
- Esti mereu stresat si ingrijorat? Iata 6 modalitati sigure prin care sa devi ...
- Ce beneficii miraculoase ascunde terapia prin muzica
- 16 moduri simple de a reduce stresul si anxietatea
- Argiroza: simptome, cauze si tratament
- Eco-anxietatea chiar exista?
- Care este legatura dintre anxietate si pierderea apetitului alimentar?
- Tulburarea de personalitate evitanta