Ministrul Sanatatii: Pacientii cu simptome medii si usoare vor ramane acasa, monitorizati de medicii de familie
Stire medicala
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a declarat astazi ca toate spitalele din Romania trebuie sa se pregateasca sa primeasca pacienti cu COVID-19. De asemenea, el a mai anuntat ca incepand de saptamana viitoare, toti pacientii cu simptome usoare si medii de coronavirus vor ramane acasa, sub monitorizarea medicilor de familie.
"Avem in pregatire o ordonanta de urgenta pentru cazurile medii si usoare de boala, asimptomatice, sa ramana la domiciliu, sub supravegherea si monitorizarea medicului de familie, urmand ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta sa-i ia programat pentru investigatiile suplimentare paraclinice. In momentul in care apare simptomatologia, ei sunt dusi si internati in unitatile spitalicesti", a afirmat Nelu Tataru.
Acesta mai spune ca toate unitatile medicale trebuie sa aloce 10% din paturile de terapie intensiva si 15% din celelalte locuri pentru bolnavii infectati cu coronavirus.
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24354476-ministrul-sanatatii-toate-spitalele-din-romania-trebuie-aloce-locuri-pentru-pacientii-covid-19.htm
OMS: Tinerii ar putea sa nu fie vaccinati anti-COVID inainte de 2022
Organizatia Mondiala a Sanatatii a transmis ca vaccinarea pentru COVID019 a tinerilor sanatosi ar putea fi amanata pana in 2022. Asta pentru ca autoritatile din domeniul sanatatii se concentreaza pe imunizarea persoanelor varstnice si vulnerabile, precum si a celor din sectorul medical.
”Majoritatea oamenilor sunt de acord ca va incepe cu lucratorii din domeniul sanatatii si lucratorii din prima linie, dar chiar si atunci trebuie sa fie definit care dintre acestia prezinta cel mai mare risc si apoi varstnicii si asa mai departe”, a precizat Swaminathan. ”Vor exista o multime de indrumari, dar cred ca o persoana obisnuita, un tanar sanatos ar putea fi nevoit sa astepte pana in 2022 pentru a obtine un vaccin”.
Cercetatorul sef al OMS, Dr. Soumya Swaminathan, spune ca detaliile referitoare la prioritati sunt inca stabilite de OMS si grupurile sale consultative. In prezent, peste 10 vaccinuri impotriva noului coronavirus se afla in studii clinice finale si pe masura ce astea vor primi aprobare pentru a fi distribuite la nivel mondial, se vor pulica si indrumari cu privire la populatiile care vor primi cu prioritate vaccinul.
Romania ocupa locul sapte in topul celor mai afectate tari de pandemia de coronavirus. Numarul cazurilor de COVID-19 au crescut constant in UE din august 2020, crestere corelata cu rate crescute de testare si transmitere intensa in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani.
https://www.cnbc.com/2020/10/14/coronavirus-healthy-young-people-might-not-be-able-to-get-the-vaccine-until-2022-who-says.html
https://www.theguardian.com/world/2020/oct/15/global-covid-report-young-and-healthy-may-not-get-vaccine-until-2022-who-says7
Articole recomandate
- Pregatirea organismului pentru toamna
- Depresia postpartum - de ce apare si cum poate fi invinsa?
- Cum putem vindeca infectiile fungice ale unghiilor
- Examene medicale oftalmologice importante pentru diabetici
- Planificarea vizitelor la medic pentru copilul tau
- Analize medicale si controale anuale pe care trebuie sa le faci obligatoriu. ...
- Analize si investigatii de rutina. Medicii MedLife explica ce trebuie sa fac ...
- Monitorizarea consumului de carbohidrati la copiii diabetici
- Monitorizarea prenatala a anomaliilor fetale