MedLife investeste in dezvoltarea celui mai mare proiect medical privat din Romania: MedLife Medical Park
Stire medicala
Noul proiect medical va fi construit langa Spitalul MedLife Memorial. Amplasat in mijlocul unei zone verzi, acesta va avea la final 1000 paturi si va ocupa un numar de 8 cladiri in sistem pavilionar. Parcul va cuprinde doua etape distincte de dezvoltare.
In prima etapa vor fi amenajate o noua hyperclinica, un centru de inovatie si cercetare, sali de kinetoterapie si recuperare medicala, doua restaurante, un centru de imagistica si radioterapie, farmacie, magazin alimentar bio.
In a doua etapa, aflata in faza studiului de fezabilitate, se va construi Institutul Oncologic MedLife
Sistemul Medical MedLife anunta achizitia unei suprafete de teren de 9.500 mp si a unor cladiri in suprafata construita de 5.000 mp, concomitent cu inchirierea unei suprafete adiacente de teren de 2.500 mp, respectiv cladiri construite de 2.000 mp. Suprafetele sunt adiacente la randul lor cu spitalul MedLife Memorial situat in zona centru-nord a Capitalei, pe Calea Grivitei. Proiectul se va desfasura in 2 etape. in prima etapa, MedLife Medical Park va dispune de o suprafata construita totala de 19.000 mp ce va fi data in exploatare in urmatoarele 18-24 de luni. in a doua etapa, in termen de 3-5 ani, compania isi propune sa construiasca Institutul Oncologic MedLife, urmand ca intregul proiect, MedLife Medical Park, sa ajunga la o suprafata construita totala de aproximativ 50.000 mp.
Potrivit reprezentantilor MedLife, suprafetele de teren si PUZ-ul zonei permit constructia unor suprafete de aproape trei ori mai mari de cladiri, dar compania doreste sa aiba spatii verzi generoase intre cladirile cu diferite functiuni, respectiv intre ambulatorii si spitale, pacienti cronici si acuti, adulti si copii. Proiectul agregat isi propune ca, in plin oras, pacientii sa se simta ca intr-o oaza de liniste, cu aer curat.
PRIMA ETAPA: INVESTITII IN CERCETARE, INOVATIE SI TRAINING / O NOUA HYPERCLINICA / RADIOTERAPIE DE ULTIMA GENERATIE
Prima etapa va avea o durata de 18-24 luni si implica dezvoltarea unei noi hyperclinici si a unui centru de radioterapie de ultima generatie care va veni cu cateva noutati absolute pe piata serviciilor de radioterapie din Romania. Concomitent, se va extinde spitalul MedLife Memorial si va fi relocat si extins Centrul de fertilizare in vitro.
Pe langa operatiunile medicale, in cursul anului 2021, proiectul va integra un parc generos, cu spatii verzi si zone de recreiere pentru adulti si copii. In plus, vor fi amenajate doua restaurante, un magazin bio, precum si noi spatii de parcare. “Traim intr-un mediu cu un nivel foarte crescut de poluare si orice initiativa pentru a reduce poluarea, a reduce consumul inutil, a conserva natura si a creste suprafetele verzi din jurul nostru este importanta. Dincolo de sanatatea pacientilor nostri, ne pasa de calitatea vietii comunitatilor din care facem parte, tocmai de aceea intentia noastra este sa ne concetram mai mult, pe termen mediu si lung asupra acestei zone, MedLife Medical Park urmand sa devina si cel mai mare proiect medical verde din Romania, consolidand pozitia noastra de lider”, a spus Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife.
Aditional, compania are in plan inaugurarea unui centru de cercetare si pregatire medicala. LifeScience va fi primul centru privat de cercetare dedicat exclusiv pentru pregatire si inovatie in domeniul medicinei. Acesta va ingloba, pe langa centrul de training si inovatie, spatii pentru studenti si tineri care doresc sa isi expuna ideile inovatoare in domeniul medical, respectiv vor sa initieze un business in domeniul medical sau sa gaseasca parteneri si finantari pentru start-up-uri medicale. Centrul va integra o expozitie muzeala a medicinei romanesti, fotografie si documente, primele echipamente si instrumentar de peste 100 de ani, precum si o biblioteca medicala. LifeScience va putea gazdui pana la 300 de persoane in salile de conferinte. Medicii, cadrele universitare si specialistii in formare profesionala medicala vor putea sa isi prezinte in cadrul centrului cazurile medicale, lucrarile si inovatiile.
“Echipele medicale din spitalele noastre au ajuns la un nivel foarte ridicat din punct de vedere al complexitatii medicale. Cu exceptia transplantului si politraumei, putem sa gestionam orice patologie medicala, implicit putem sa facem orice operatie medicala, fie pe cord sau pe creier, coloana sau umar. Avem in echipa medici care ofera sesiuni hands on pentru medici din Austria, Statele Unite sau Marea Britanie. Vrem sa consolidam aceasta platforma de cunostinte si experiente acumulate in toti acesti ani si sa contribuim la pregatirea noilor generatii de medici si asistenti. Viitorul sta in cercetare si inovatie de aceea vrem sa investim in aceasta directie prin dezvoltarea unui centru dedicat. Nu credem ca o companie care doreste sa faca performanta in medicina in urmatorii 10 ani isi mai permite sa nu investeasca permanent in cercetare si inovatie. Lumea se schimba, pacientul se schimba, medicina se schimba. MedLife va fi in mijlocul acestor schimbari” a declarat Mihai Marcu, Presedinte & CEO MedLife Grup.
A DOUA ETAPA: INSTITUTUL ONCOLOGIC MEDLIFE
In etapa a doua, compania intentioneaza sa dezvolte de la zero un centru de mari dimensiuni dedicat zonei de oncologie, Institutul Oncologic MedLife. Unitatea va fi amenajata pe o suprafata totala de aprox. 30.000 mp si va include oncologie medicala, specialitati conexe zonei de oncologie, chimioterapie si chirurgie oncologica de excelenta. Noua unitate urmeaza sa fie data in exploatare gradual, in urmatorii 3-5 ani, MedLife avand deja in lucru un studiu de fezabilitate pentru construirea corpului de cladire.
„In Romania lipseste, la scara mai larga, un model de proiect medical de mari dimensiuni, care sa cuprinda imagistica puternica, chirurgie complexa, echipe medicale multidisciplinare si implicit servicii integrate pentru diagnosticul si tratamentul celor mai intalnite patologii. Proiectul pe care il dezvoltam acum reprezinta un prim pas in acest sens. Practic, la zece minute de Piata Victoriei romanii vor avea acces la o oaza de aer curat si, totodata, la unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala si de Est cu servicii complexe de imagistica, laborator, spitalizare, dar si servicii integrate de oncologie. Este un proiect de anvergura care marcheaza trecerea MedLife la o noua etapa de dezvoltare”, a spus Mihai Marcu, CEO & Presedinte al Sistemului Medical MedLife.
Prima faza a proiectului va fi finantata in special din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei. in prezent se lucreaza la studiul de fezabiltate pentru Institutul Oncologic MedLife urmand ca modul de finantare, prin credite, emitere de actiuni, bonduri sau o combinatie a acestora, sa fie decis in functie de discutiile cu actionarii si institutiile finaciare partenere.
***
MedLife a incheiat 2018 cu o cifra de afaceri, consolidata la nivel de grup, in valoare de 804 milioane de lei, in crestere cu 29% fata de 2017.
Articole recomandate
- Cele mai comune obiecte si locuri din care poti lua gripa si raceala
- Ghid medical de abandonare a fumatului
- Laptisorul de matca
- Legatura dintre spiritualitate si medicina
- 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru ...
- Medicina sportiva si riscurile sportivilor
- 11 mituri surprinzatoare din medicina
- Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pe ...
- Ciuperca piciorului - generalitati
Citeste pe aceeasi tema
- Cele mai mari pericole ale verii pentru sanatatea pielii
- Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii
- Constipatia la copiii mai mari de 12 ani
- Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C
- Cum puteti evita cele mai mari pericole pentru sanatate