Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

MedLife da startul unui nou program de testare saptamanala a tuturor angajatilor sai din unitatile medicale

Actualizat la data de: 17 Septembrie 2021
MedLife da startul unui nou program de testare saptamanala a tuturor angajatilor sai din unitatile medicale

MedLife: “Testele efectuate in cele cinci laboratoare PCR ale MedLife in ultimele doua saptamani ne-au aratat ca rata de pozitivare s-a triplat fata de luna august. Recomandam cu prioritate cresterea capacitatii de testare, in special in randul persoanelor intoarse din concediu, unde rata de infectare este foarte ridicata. Pentru a proteja pacientii MedLife si personalul medical propriu, dam startul unui nou program national de testare saptamanala a tuturor angajatilor nostri din unitatile medicale

• Ponderea cea mai mare din numarul de persoane care au inregistrat un rezultat pozitiv in ultimele doua saptamani este data de cei care s-au intors din concediu sau weekend-uri prelungite.
• Pentru a spori nivelul de siguranta in randul pacientilor, dar si a personalului medical, in contextul extinderii alarmante a noii tulpini Delta, MedLife da startul unui program national de testare RT-PCR a tuturor angajatilor din unitatile medicale, vaccinati sau nu.
• in cadrul unui studiu restrans publicat anul trecut, MedLife a anuntat ca testele rapide au un grad foarte redus de precizie. in aceeasi directie de sprijin si siguranta, MedLife va lansa un demers mai larg de evaluare a eficientei testelor antigen, cu scopul de a sustine companiile in eficientizarea fluxurilor de triaj in contextul extinderii valului 4 al pandemiei.
• in conformitate cu datele identificate de MedLife in studiile medicale publicate de-a lungul acestui an, din cauza testarii mult reduse la nivel national, cifrele oficiale de infectare sunt de 5-7 ori mai mici decat cele reale. Daca s-ar extrapola aceste rezultate la un numar zilnic de 4-5.000 cazuri, cifra reala a infectarilor in Romania ar putea fi peste valoarea de 25.000 cazuri noi pe zi.

Sistemul Medical MedLife, furnizorul de servicii medicale private care a implementat pentru prima data testarea sistematica a personalului medical si auxiliar inca de la debutul pandemiei, din luna martie a anului trecut, este si prima companie din tara care a decis ca in pragul valului 4 al pandemiei sa efectueze saptamanal teste RT-PCR tuturor angajatilor sai din unitatile medicale. Astfel, din aceasta luna, intregul personal medical si auxiliar din toate unitatile MedLife din tara este testat PCR o data pe saptamana. Mai mult decat atat, pentru a proteja categoriile vulnerabile de pacienti, angajatii care intra frecvent in contact cu bolnavii cronici vor fi testati de doua ori pe saptamana.

Rezultatele evaluarii cu privire la testele RT-PCR efectuate de la inceputul lunii septembrie in toate unitatile noastre, coroborate cu datele colectate in urma triajului din fiecare unitate, arata o crestere abrupta a numarului de persoane care s-au pozitivat. Cu privire la aceasta tendinta s-au evidentiat doua aspecte demne de mentionat: una este legata de faptul ca un numar mare dintre cei pozitivi este dat de persoane intoarse din concediu sau din weekend-uri prelungite, iar cel de la doilea aspect este legat de contagiozitatea mai ridicata a tulpinii Delta. Am identificat clastere de persoane care au declarat ca au fost in contact cu o persoana pozitiva timp de cateva minute si ca urmare s-au infectat. De altfel, in conformitate cu datele prelucrate de MedLife in studiile medicale publicate de-a lungul acestui an, din cauza testarii mult reduse la nivel national, cifrele oficiale de infectare sunt de 5-7 ori mai mici decat cele reale. Daca am extrapola aceste rezultate la un numar zilnic de 4-5.000 cazuri, cifra reala a infectarilor in Romania ar putea fi peste valoarea de 25.000 cazuri noi pe zi.

In context, cu scopul de a spori nivelul de siguranta in randul pacientilor si a personalului medical am decis sa dam startul unui nou program national pentru testarea tuturor angajatilor MedLife la nivel de grup. Vom testa toti colegii din unitatile medicale cu teste RT-PCR saptamanal sau chiar de doua ori pe saptamana in cazul personalului care intra in contact cu pacienti cronici. De altfel, MedLife a fost prima companie care a avut capacitatea de a testa personalul din unitatile medicale inca de la inceputul pandemiei si astfel, prin testare sistematica am reusit sa ne protejam colegii, si pacientii deopotriva, sa evitam focare si sa ne continuam activitatea in conditii de siguranta”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

Potrivit reprezentantilor MedLife, programul de testare saptamanala va fi aplicat inclusiv in randul personalului vaccinat. Decizia a fost luata in contextul in care varianta Delta a coronavirusului determina infectii si in randul celor care au schema completa de vacciare.

Pe langa pacienti, am avut si colegi vaccinati, care la testare au iesit pozitivi si au fost izolati in consecinta. Desigur, cei vaccinati sunt complet asimptomatici sau cu simptome foarte usoare, dar boala se da si se ia chiar si in randul acestora, de aceea, pentru siguranta tuturor, am decis sa testam toti colegii din unitatile medicale, fie ca sunt sau nu vaccinati.
Este un prim pas si speram sa devina o practica si in alte unitati medicale sau chiar in companiile din Romania. Ar fi extraordinar daca s-ar extinde acest program macar la nivelul persoanelor nevaccinate, unde riscul de contactare a virusului si mai ales de a face o forma severa a bolii este mai mare. De altfel, recomandam cu prioritate ca intr-o prima etapa sa fie crescuta rata de testare cel putin in randul persoanelor care se intorc din concediu, iar in situatia in care nu se poate efectua testarea in timp real sa existe o masura prin care aceste persoane raman izolate la domiciliu pentru cateva zile”
, a mai adaugat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

Sprijin pentru clientii corporate: teste PCR si antigen efectuate in paralel cu scopul de a evalua eficienta testelor rapide in sistemul de triaj al angajatilor
Dincolo de grija pentru siguranta angajatilor si a pacientilor, MedLife vine si in sprijinul clientilor corporate, prin demararea unui demers de cercetare care are ca obiectiv evaluarea eficientei testelor rapide antigen in diagnosticarea infectiei cu SARS-CoV-2. in acest sens, vor fi efectuate, in paralel, teste RT-PCR si teste antigen pentru 1000 de angajati din sectorul corporate, in urma carora se vor putea organiza fluxuri eficiente de triaj in cadrul companiilor.

Suntem alaturi de companiile din Romania inca din primele zile de pandemie cu implicatii active in reducerea riscului de imbolnavire in randul angajatilor si eficientizarea fluxurilor pentru sustinerea economica a business-ului. Data fiind cresterea alerta a numarului de cazuri cu noua tulpina si totodata nevoia companiilor de a mentine un mediu sigur in randul angajatilor, vrem sa lansam un nou demers de evaluare a testelor antigen in contextul actual. intrucat sunt multe companii care folosesc testele rapide antigen pentru triajul angajatilor, vrem sa ne asiguram ca este o metoda alternativa de luat in calcul in contextul noii tulpini Delta, pentru a limita cat mai mult riscurile care ar putea sa puna in pericol sanatatea angajatilor si activitatea companiei, deopotriva. Astfel, ne propunem sa cream un model de bune practici, prin care sa aratam cum se poate face business cu risc scazut in era COVID-19, cum o companie poate sa ofere incredere angajatilor si isi poate desfasura activitatea in conditii de siguranta, chiar si in contextul nefavorabil in care numarul infectarilor cu SARS-CoV-2 este pe o panta ascendenta”, a declarat Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group.

***
Despre Sistemul Medical MedLife:
Sistemul Medical MedLife a pornit acum 26 de ani, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale i specializate i are cea mai mare baza de clieni corporate pentru Pachete de Prevenie in Sanatate din ara. Este, de asemenea,din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management, alcatuita 100% din romani, a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider detasat in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate