Margarina Becel Original - profil nutritional
Margarina Becel Original este un produs inovator care, datorita compozitiei sale, contribuie la mentinerea sanatatii inimii. Ca parte a unei alimentatii echilibrate, completate de activitate fizica, Becel Original contribuie la mentinerea sanatatii inimii, precum si la mentinerea colesterolului in limite normale.
Creat la sfarsitul anilor '50, de catre cercetatorii Unilever la solicitarea comunitatii medicale olandeze, brandul de margarina Becel a fost lansat pe piata in 1963, numele derivand de fapt din prescurtarea expresiei Blood Cholesterol Lowering. Initial a fost distribuita numai in farmacii pe baza de reteta. Astazi, Becel este una dintre cele mai cunoscute marci de margarina din lume, este consumata de 12 milioane de oameni si este prezenta in 29 de tari. Inscriindu-se in politica globala a Unilever de a promova o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, Becel a semnat in 2003 un parteneriat cu World Heart Federation pentru promovarea sanatatii inimii.
Beneficiile margarinei Becel Original sunt oferite de grasimile esentiale Omega 3 si Omega 6 pe care le contine, precum si de vitaminele din grupul B - Acid folic, B6 si B12. Cele doua grasimi esentiale, Omega 3 si Omega 6, contribuie la pastrarea curata a celor mai fine vene si artere si ajuta la mentinerea sanatatii inimii.
Uleiurile vegetale folosite in reteta de Becel Original sunt: uleiul de floarea soarelui, uleiul de rapita si din seminte de in, in proportii diferite. Se foloseste aceasta combinatie de uleiuri vegetale pentru a obtine pentru un echilibru bun intre cele doua grasimi esentiale Omega 3 si Omega 6, foarte importante pentru sanatatea inimii.
20 g de Becel Original (suficient pentru 1 -2 felii de paine) furnizeaza:
- 9,6g de grasimi nesaturate, din care 5,4g Omega 6 si 0,8g Omega 3 - aproape jumatate din cantitatea zilnica recomandata de Omega 3 (2g);
- 2,4 g de grasimi saturate.
Informatiile nutritionale / 100 g Becel Original
Valoare energetica: 220 kJ/ 540 kcal
Proteine: 0,02 g
Glucide: 0,16 g
din care zaharuri 0,15 g
Lipide: 60 g
Acizi grasi saturati: 12 g
Acizi grasi mononesaturati: 17 g
Acizi grasi polinesaturati: 31 g din care: Omega 6 (acid linoleic): 27 g si Omega 3 (acid alfa-linolenic): 4 g
Acizi grasi trans: max. 0,5 g
Fibre: 0 g
Sodiu: 0,08 g
Vitamina A: 800 g (100% RDA)
Vitamina D3: 7,5 g (150% RDA)
Vitamina B6: 5 mg (180% RDA)
Vitamina B12: 2,5 g
Acid folic: 500 g
Vitamina E: 20 mg (180% RDA)
Articole recomandate
- 3 moduri originale de a folosi ouale in retete sanatoase
- Unt versus margarina
- Necesitatile nutritionale ale femeii de-a lungul vietii
- Tratament naturist pentru anemia nutritionala
- Necesarul nutritional in functie de varsta
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Ridichile rosii si negre beneficii si informatii nutritionale
- Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase
- Deficientele nutritionale