Indicele Philips pentru Sanatate si Bunastare
Fiind o companie cu pozitie de lider in domeniul sanatatii si bunastarii, Philips recunoaste importanta somnului si rolul esential pe care il joaca acesta in mentinerea sanatatii mentale si fizice, dar si a starii de bine. Somnul este o parte integranta a functionarii organismului nostru astfel ca, fara acesta, abilitatea noastra de a realiza chiar si cea mai simpla sarcina poate fi redusa semnificativ. Totusi, oamenii se confrunta tot mai mult cu dificultati in ceea ce priveste atat cantitatea cat si calitatea somnului de care au nevoie, ceea ce poate avea un efect important asupra functionarii si productivitatii lor.
Philips si-a asumat angajamentul de a oferi solutii inovatoare pentru managementul somnului, iar un factor esential in acest sens este abordarea Philips centrata pe oameni, care a fost integrata in activitatile sale legate de somn pentru a dezvolta solutii pornind de la nevoile utilizatorilor.
Intelegerea modului in care oamenii traiesc experienta somnului
Philips recunoaste, de asemenea, ca pentru a contribui la imbunatatirea calitatii vietii, sanatatii si bunastarii oamenilor este crucial sa invete din opiniile si experientele lor personale. Din aceasta recunoastere s-a nascut Indicele Philips pentru Sanatate si Bunastare (Philips Index for Health and Well-being), un nou studiu global care se numara printre cele mai mari de acest fel, cu peste 30.000 de participanti din 22 de tari.
O sub-analiza a Indicelui, in care au fost implicate aproape 14.000 de persoane din 10 tari diferite, a evidentiat informatii importante cu privire la motivele pentru care oamenii au probleme cu somnul, precum si efectele acestui fapt asupra vietii lor.1
Studiul a aratat ca desi majoritatea persoanelor spun ca dorm suficient, 35% afirma contrariul. Exista diferente in modul in care barbatii si femeile spun ca dorm in prezent – considerabil mai multi barbati decat femei spun ca dorm suficient in fiecare noapte.
Barbatii care au spus ca nu pot dormi bine noaptea au indicat ca principal motiv faptul ca merg tarziu la culcare si trebuie sa se trezeasca dimineata devreme.
Femeile, pe de alta parte, se pare ca simt o povara dubla: principalul motiv indicat de femei pentru lipsa somnului este grija pentru lucrurile care li se intampla in viata si faptul ca nu au suficient timp ziua pentru a face tot ce au de facut. Considerabil mai multe femei decat barbati au spus ca somnul le este afectat de faptul ca trebuie sa aiba grija de copii in timpul noptii. Mai multe femei decat barbati au indicat si faptul ca partenerii lor sforaie, acesta fiind un motiv pentru care ele nu dorm suficient.
Rezultatele acestui studiu au aratat si faptul ca oamenii dorm mai bine pe masura ce imbatranesc. In plus, studiul a evidentiat o tendinta in toate tarile incluse in studiu conform careia persoanele peste 55 de ani dorm mai bine si, deseori, mai mult, comparativ cu media din tara lor.
Inovatie in diagnosticarea si tratamentul tulburarilor de somn
In general, beneficiile somnului de recuperare pentru sanatate nu sunt intelese foarte bine. Lipsa somnului, mai ales daca apare in mod recurent, este asociata cu probleme de sanatate pe termen lung si boli cronice, printre care boli cardiace, atac vascular-cerebral, diabet si obezitate. Studiile arata ca persoanele care dorm de obicei mai putin de sase ore pe noapte sunt mai predispuse sa aiba un indice de masa corporala (IMC) peste medie. Tulburarile de somn reprezinta una din cauzele somnului nelinistit, iar Philips colaboreaza in permanenta cu medicii pentru a creste constientizarea in vederea imbunatatirii diagnosticului si tratamentului acestor persoane.
Philips este lider global in ceea ce priveste tratamentul apneei in somn obstructive (ASO), o afectiune caracterizata prin colapsul cailor respiratorii (in spatele limbii) in timpul somnului, ceea ce obstructioneaza respiratia. Aceasta poate conduce la sforait, respiratie ingreunata, gafait si inecat. Acest colaps al cailor respiratorii, urmat de incercari de a respira, poate conduce la un somn intrerupt si nelinistit in timpul noptii. Apneea in somn poate provoca si dureri de cap, scaderea nivelului de atentie, pierderea memoriei, afectarea judecatii si letargie sau somnolenta. Daca nu este tratata, poate contribui la dezvoltarea hipertensiunii arteriale, diabetului, atacurilor cardiace si vascular-cerebrale.
Articole recomandate
- De ce este dragostea buna pentru sanatate?
- Dieta pentru sanatatea creierului
- Beneficiile pentru sanatate ale apei
- Pepenele galben - beneficii pentru sanatate si informatii nutritionale
- Superalimente pentru sanatatea oaselor
- Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate
- Cand devine fosforul periculos pentru sanatate
- Beneficiile acupuncturii pentru sanatate
- Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. Efecte surprinzatoare!