Fundatia Bristol-Myers Squibb continua programul Bridging Cancer Care in Romania
Fundatia Bristol–Myers Squibb, care are ca misiune prelungirea si imbunatatirea vietii printr-o ingrijire adecvata, acorda o finantare de 95 000 de dolari pentru ingrijirea bolnavilor de cancer din Romania. Finantarea este acordata in cadrul Programului “Bridging Cancer Care”.
Fundatia Bristol–Myers Squibb are ca scop combaterea decalajelor din sanatate prin consolidarea capacitatilor angajatilor din sistemul de sanatate comunitar, prin integrarea serviciilor de ingrijiri medicale si de servicii de sustinere din comunitate si mobilizarea comunitatilor in lupta impotriva bolii.
In acest an, fundatia Bristol–Myers Squibb a acordat finantari prin programul “Bridging Cancer Care“ in Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Rusia, organizatia avand si alte proiecte in derulare in toata lumea, in special in tarile cu populatie bolnava de HIV/SIDA in Africa, hepatita in Asia si boli mintale in S.U.A.
In Romania, Fundatia Bristol–Myers Squibb a acordat la sfarsitul acestui an o subventie in valoare de 95 000 de dolari Asociatiei “Parteneri in progres” din Constanta, organizatie care va derula pe parcursul a doi ani un proiect pentru educatie pentru sanatate si menit sa imbunatateasca calitatea vietii pacientilor cu cancer, prin educarea comunitatii asistentelor medicale si prin formarea unor parteneriate intre asistente, biblioteci si pacienti din doua judete ale tarii.
“Credem ca asistentele medicale pot avea un rol esential in scaderea incidentei si mortalitatii legate de cancer, asa ca prin cererea de potentiale proiecte pentru “Bridging Cancer Care” din 2010, cautam solutii inovative care sa implice asistentele medicale din cadrul comunitatii pentru eliminarea disparitatilor in ingrijirea pacientilor cu cancer din Republica Ceha, Ungaria, Polonia , Romania si Rusia” a spus Catharine Grimes, director al Fundatiei Bristol- Myers Squibb. “ Prin aceste proiecte, anticipam imbunatatirea educatiei si a cursurilor pentru asistente si comunitatile de pacienti, si in final speram sa ajutam in reducerea disparitatilor care exista in preventia, screeningul si ingrijirea cancerului”, a precizat Catharine Grimes.
Asociatia “Parteneri in progress” a fost infiintata la Constanta de Luminita Lupascu, avand la baza experienta personala a cancerului la san. Alaturi de sotul sau, Ady Lupascu, a inceput sa dezvolte o organizatie in cadrul careia se fac activitati de informare, intalniri cu medici, si sunt impartasite experiente personale astfel incat bolnavul cu cancer, dupa cum spune Ady Lupascu, “sa nu treaca singur prin aceasta experienta dura”. Fundatia Bristol- Myers Squibb a mai finantat asemenea proiecte pentru pentru screeningul si imbunatatirea ingrijirii bolnavilor cu cancer in Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Rusia.
Articole recomandate
- Profilaxia cancerului gastric
- Cancerul nazal
- Alimentele contra cancerului de prostata
- Cancerul de piele - melanomul
- Simptome obisnuite care pot semnala cancerul
- Ghid despre cancerul la san
- Cancerul vulvar: cauze, simptome si tratament
- Cancerul mamar creste riscul unei alte tumori?
- Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic