Dr. Victor Clatici: “Afectiunile dermatologice sau venerologice constituie importanti factori favorizanti pentru aparitia escarelor”
Stire medicala
Tratamentul escarelor necesita expertiza mai multor cadre medicale – medici, asistente, dar si implicarea familiei. Din echipa de specialisti un aport esential il are medicul dermatolog, fiind cel care poate identifica din timp daca pacientul este predispus la escare. Medicul dermatolog are astfel un rol activ atat in diagnosticul si tratamentul complex al escarelor, cat si un rol in activitatea de preventie.
„Medicul dermatolog este parte activa a echipei multidisciplinare de acordare a asistentei medicale de specialitate si este printre primii specialisti chemati sa acorde asistenta medicala unui pacient cu escare. De ce? Pentru ca exista o prezenta ,,accesibila,, a escarelor pentru examenul clinic obiectiv”, explica dr. Victor Clatici, Medic primar dermatolog, Clinica de Dermatologie si Alergologie, Spitalul Universitar de Urgenta ELIAS.
„Pe de alta parte, o serie de afectiuni dermatologice sau venerologice constituie importanti factori favorizanti pentru aparitia escarelor. Astfel, psoriazisul sever asociat cu artropatie importanta si reducerea capacitatii de mobilizare, pemfigusul vulgar, dermatomiozita cu afectarea importanta a musculaturii, ulcerele gambiere gigante si suprainfectate, infectiile bacteriene cutanate extinse, afectarea neurologica asociata cu anumite forme de sifilis sunt boli frecvent asociate cu dezvoltarea escarelor de decubit”, a mai adaugat dr. Clatici.
Dr. Victor Clatici, Medic primar dermatolog, Clinica de Dermatologie si Alergologie, Spitalul Universitar de Urgenta ELIAS, a confirmat participarea la Managementul Escarelor, prima conferinta de acest tip organizata in Romania. Evenimentul va avea loc pe 25 septembrie, la Hotel Pullman, Bucuresti.
Articole recomandate
- Dr. Eugen CANE, medic primar obstetrica-ginecologie, ne vorbeste despre canc ...
- Tratamentul piciorului var-equin in Paralizia Cerebrala
- SOS pielea ultra uscata
- Alopecia - caderea parului, chelia sau calvitia
- Matreata sau scalp uscat? Afla care sunt diferentele si cum se trateaza
- Escara – o complicatie de temut la pacientii cu Alzheimer
- Escarele - ce trebuie sa stim despre ele?
- Escarele de decubit
- Sfaturi practice in ingrijirea escarelor
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?