Doua tabere pentru copii cu autism si familiile lor se desfasoara zilele acestea in judetul Brasov
Stire medicala
In perioadele 12 – 17 iulie si 19 – 24 iulie se desfasoara, la Moeciu de Jos, in judetul Brasov, doua tabere destinate copiilor cu tulburari de spectru autist (TSA) dar si familiilor lor (parinti, frati si surori).
Taberele sunt organizate dupa modelul Autism Society din Norvegia, un model functional si inovativ, care imbina activitati dedicate stimularii si integrarii copiilor cu TSA, cu activitati dedicate parintilor dar si fratilor tipici ai copiilor cu autism.
Taberele sunt organizate de Fundatia Romanian Angel Appeal in cadrul proiectului ”intarirea serviciilor de consiliere si suport la nivel local pentru parintii copiilor si adolescentilor cu TSA”, derulat din fonduri norvegiene.
Taberele se desfasoara in serii a cate 10 familii (20 de familii in total) si cuprind:
-Activitati pentru copiii cu autism (bricolaj, activitati in aer liber, activitati sportive etc.)
-Activitati pentru parinti (sesiuni informative cu privire la autism, gestionarea stresului, drepturile copiilor cu TSA si ale apartinatorilor, schimb de experienta intre parinti, sesiuni de consiliere psihologica)
-Activitati pentru frati si surori ai copiilor cu autism (grup de suport, activitati sportive in aer liber, punerea in scena a unei piese de teatru etc.)
-Activitatile sunt implementate cu sprijinul specialistilor (terapeuti, psihologi, consultanti din Norvegia) si al profesionistilor Fundatiei Romanian Angel Appeal.
Scopul acestui tip de tabara este sa-i ajute pe parinti sa dezvolte o capacitate crescuta de a gestiona stresul si depresia generate de afectiunea copilului, sa aiba o capacitate crescuta de mobilizare a resurselor personale si din comunitate, o capacitate imbunatatita de a relationa cu copiii (tipici sau cu autism), toate aceste lucruri influentand pozitiv, pe termen lung, sansele de integrare ale copilului cu TSA.
Proiectul ”Intarirea serviciilor de consiliere si suport la nivel local pentru parintii copiilor si adolescentilor cu TSA” a inceput la 1 iulie 2014, are o durata de 22 de luni si este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG.
Articole recomandate
- Sarbatorile de iarna pentru copiii cu autism
- Dieta pentru copii supraponderali!
- Sunt sigure uleiurile esentiale pentru copii?
- Este daunatoare tableta pentru copii?
- Medicamentele pentru dureri eliberate fara prescriptie medicala si riscul pe ...
- Importanta somnului pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor
- Legatura dintre spiritualitate si medicina
- 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru ...
- Medicina sportiva si riscurile sportivilor
Citeste pe aceeasi tema
- Scaunele de masina pentru copii
- Gustari pentru copii: 10 sfaturi sanatoase
- Intoarcerea la scoala sau la gradinita in pandemie - sfaturi pentru familie si pentru copii
- Tratamentul de raspuns pivot si efectele sale asupra copiilor cu autism
- Investigatii si teste pentru copii, de la nastere pana la varsta de 18 ani