Copiii pot purta coronavirusul in tractul respirator pana la trei saptamani
Stire medicala
Potrivit celui mai recent studiu citat de CNN, copiii pot purta coronavirusul in tractul respirator pana la trei saptamani, chiar daca au sau nu simptomele specifice infectiei. Acest lucru ar putea explica de ce virusul s-a raspandit atat de usor in randul copiilor, in tari precum Germania sau Statele Unite, odata cu inceperea noului an scolar.
Pentru ca sunt asimptomatici sau au simptome foarte usoare, copiii nu sunt testati pentru COVID-19, fapt ce favorizeaza raspandirea bolii. Studiul, realizat pe un esantion de 91 de copii, a descoperit ca pana si printre cei cu foarte putin simptome sau fara, virusul poate fi gasit in probele luate chiar si dupa trei saptamani.
Pe de alta parte, cercetatorii spun ca doar pentru ca virusul este gasit in nasul copiilor nu inseamna neaparat ca ei transmit la o rata asemanatoare ca a adultilor. Riscul exact pe care il presupun copiii ramane o intrebare deschisa pentru moment, iar expertii sunt ca gasirea unui raspuns va fi vitala pentru controlarea viitoarelor focare.
Ministrul Sanatatii: Septembrie va fi o luna grea, cu risc de crestere a numarului de cazuri de COVID-19
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca luna septembrie va fi una destul de grea, in conditiile in care se vor deschide restaurantele, teatrele si cinematografele, va incepe scoala si vor avea loc alegeri.
Nelu Tataru spune ca se asteapta la o crestere a numarului de imbolnaviri cu COVID-19.
"Avem un risc asumat de crestere a numarului de cazuri noi. Este o luna de campanie electorala, urmeaza ce pentru mine este cel mai important, inceperea anului scolar si apoi avem si alegeri locale, pe 27. in contextul evolutiei, intr-o prima parte a acestei luni, gandim in partea a doua si acele masuri de reluare a activitatii chiar si pentru terapiile hidrice, in conditii de securizare", a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Hotnews.
Ministrul Sanatatii mai spune va fi evaluata inclusiv capacitatea spitalelor de pediatrie de a primi si trata pacienti cu coronavirus, in contextul in care incepe anul scolar si este posibila o transmitere mai mare in randul copiilor.
755 de cazuri noi de COVID-19 din aproape 7.000 de teste
Alte 755 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate in ultimele 24 de ore, la un numar foarte mic de teste, 6.943. Bilantul imbolnavirilor a ajuns la 87.540, iar de la debutul pandemiei, 37.869 de pacienti au fost declarati vindecati si 10.833 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.
Capitala este in continuare pe primul loc cand vine vorba de numarul de noi cazuri de COVID-19, cu 102 imbolnaviri in ultimele 24 de ore. Urmeaza judetele Vaslui - 68, Iasi - 61 si Prahova - 56. Trei judete - Covasna, Caras-Severin si Salaj - nu au raportat niciun caz nou in ultimele 24 de ore.
De asemenea, au fost inregistrate 43 de decese (29 barbati si 14 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Buzau, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Mures, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui si Municipiul Bucuresti.
Dintre acestea, 5 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 50-59 ani, 10 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 18 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 10 decese la categoria de peste 80 de ani.
40 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati si 3 pacienti decedati nu au prezentat comorbiditati.
In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.447. Dintre acestea, 506 sunt internate la ATI.
Sursa:https://edition.cnn.com/2020/08/28/health/kids-covid-19-nose-throat-wellness/index.html
Articole recomandate
- Cum ne putem proteja de virozele respiratorii
- Virusul sincitial respirator
- Impactul schimbarii sezonului asupra afectiunilor respiratorii: preventie si ...
- Ai grija la diversificare! Pot aparea reactii alergice!
- Ce sunt polipii nazali si cum te pot afecta
- Fructele si legumele nespalate te pot imbolnavi – parazitii intestinali
- Cum prevenim si tratam raceala la copii?
- Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
- Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?