Colgate lanseaza un produs revolutionar pentru protectia impotriva cariei dentare
Stire medicala
Colgate prezinta cel mai nou produs al sau la Congresul International de Medicina Dentara Transilvania si la Expozitia Internationala de Echipamente si Produse de Medicina Dentara DENTA, evenimente de importanta majora in lumea stomatologica
In cadrul celor doua evenimente de importanta majora in lumea stomatologica, Congresul International de Medicina Dentara Transilvania si Expozitia Internationala de Echipamente si Produse de Medicina Dentara DENTA, Colgate, lider mondial in igiena orala, prezinta un produs revolutionar pentru protectia impotriva cariei dentare: Colgate Maximum Cavity Protection cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri.
Colgate-Palmolive Romania pune la dispozitia publicului informatiile despre noua tehnologie expuse in prelegerea „NOUA ABORDARE IN PREVENIREA CARIEI DENTARE, PRIN TEHNOLOGIA PRO-ARGIN”, sustinuta recent de catre Conf. Univ. Dr. Ada Delean in cadrul Congresului International de Medicina Dentara Transilvania, desfasurat la Cluj-Napoca in organizarea Colegiului Medicilor Dentisti Cluj si al UMF „Iuliu Hatieganu”.
Au fost prezentate rezultatele a 8 ani de cercetare clinica efectuata asupra a 14.000 de pacienti, privind beneficiile utilizarii tehnologiei revolutionare cu Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri in preventia cariei dentare. Este vorba despre reducerea cu 20% mai mare fata de obisnuitele paste de dinti cu fluor, in ceea ce priveste incidenta cariilor intr-o perioada de 2 ani.
„Tendinta mondiala actuala in ceea ce priveste sanatatea odontala este de a preveni, de a diagnostica precoce si de a interveni terapeutic minim invaziv. Utilizarea tehnologiei moderne cu arginina si un compus de calciu, alaturi de fluor, in prevenirea cariei dentare, se incadreaza perfect conceptului de stomatologie minim invaziva, care cunoaste o dezvoltare rapida. Utilizarea argininei, care se gaseste in mod natural in saliva, reprezinta o noua abordare in prevenirea cariei dentare prin neutralizarea acizilor rezultati din zaharuri in placa bacteriana, completand astfel rolul fluorului in prevenirea aparitiei cariei dentare, fiind redusa demineralizarea si favorizata remineralizarea tesuturilor dentare”, declara Conf. Univ. Dr. Ada Delean (Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca).
La randul sau, Asist. Univ. Dr. Cristian Funieru, autorul unui important studiu privind prevalenta cariei dentare in randul copiilor din Bucuresti arata ca „75% dintre copiii cu varste intre 10 si 17 ani din Bucuresti au carii, iar 64% au carii netratate. Nivelul de educatie mai ridicat din familie este direct proportional legat de o stare mai buna a sanatatii orale. Copiii care au avut acces la tratament stomatologic in scoala au prezentat o stare de sanatate dentara semnificativ mai buna. Studiile asupra noii tehnologii adaugate fluorului arata o scadere semnificativa a incidentei cariilor dupa 2 ani, scadere cu 20% mai mare decat prin folosirea pastei de dinti ce contine doar fluor. Rezultatul este comparabil cu reducerea observata in studiile de analiza a pastelor de dinti cu fluor comparativ cu cele fara fluor si demonstreaza ca ar putea fi vorba despre o noua descoperire revolutionara in prevenirea cariilor.”
Rezultatele unui studiu clinic extins indica o scadere cu 20% a incidentei cariilor intr-un interval de 2 ani - studiul a fost desfasurat asupra unui esantion de 5.000 de copii din Thailanda si a evaluat eficacitatea anti-carie a doua formule similare ale pastei de dinti Maximum Cavity Protection cu Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zahararuri + Fluor comparativ cu pasta de dinti cu fluor obisnuita (formulele avand concentratia de 1450 ppm fluor, sub forma de NaF).
La sfarsitul celor doi ani, cele doua formule cu Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri au indicat o reducere semnificativa a formarii de noi cavitati: cu 21.0% si 17.7% mai mare, in comparatie cu o pasta de dinti care contine doar fluor.
Rezultatul este comparabil cu reducerea observata in studiile de analiza a pastelor de dinti cu fluor comparativ cu cele fara fluor si demonstreaza ca lansarea Maximum Cavity Protection cu Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zahararuri ar putea reprezenta noua descoperire revolutionara in prevenirea cariilor.
Colgate dispune de 6 centre de cercetare in intreaga lume, in care isi desfasoara activitatea aproximativ 700 de oameni de stiinta, specializate intr-o arie vasta de discipline, de la chimie si microbiologie, pana la studii clinice. in ultimii trei ani, compania a realizat o medie de 1.500 de brevete si 200 de publicatii pe an la nivel global, desfasurand anual peste 100 de studii clinice.
Modul de actiune al Tehnologiei cu Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri cu Fluor:
In timp, toate alimentele si bauturile influenteaza mediul oral. Dintii nostri sunt expusi acizilor rezultati din descompunerea carbohidratilor din alimente. Acest lucru poate duce la scaderea pH-ului la un nivel critic in biofilmul de la suprafata dintilor, ceea ce provoaca demineralizarea smaltului. Daca demineralizarea este persistenta, efectele sunt ireversibile, ducand la aparitia cariei.
Fluorul ajuta la prevenirea formarii cariilor, reducand demineralizarea si contribuind la remineralizarea leziunilor cauzate de cariile incipiente. Dar fluorul nu are actiune de neutralizare a acizilor rezultati din zaharuri in placa bacteriana, cauza numarul unu a formarii cariilor. Adaugarea Tehnologiei cu Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zahararuri in plus fata de fluor este un pas revolutionar in protectia impotriva cariei, pentru a reduce efectele negative ale acizilor proveniti din descompunerea zaharurilor, chiar inainte ca acestia sa afecteze dintii.
Tehnologia cu Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri are ca rezultat producerea de baze in placa bacteriana, ce ajuta la neutralizarea acizilor proveniti din descompunerea zaharurilor si readuce pH-ul la un nivel normal. Calciul insolubil din Tehnologia cu Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zahararuri actioneaza in combinatie cu fluorul, contribuind la reversia leziunilor de demineralizare.
Combinatia dintre Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zahararuri cu Fluor duce la o remineralizare de patru ori mai mare a leziunilor incipiente de carie, comparativ cu o pasta de dinti ce contine numai fluor in aceeasi concentratie. De fapt, tehnologia revolutionara din aceasta noua pasta de dinti anti-carie poate stopa si chiar reversa evolutia leziunilor incipiente de carie.
Produsul care utilizeaza noua tehnologie - Colgate Maximum Cavity Protection cu Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri - este disponibil in magazinele din Romania incepand cu luna noiembrie.
Despre carii in Romania
La nivel mondial, cariile raman o problema majora. in Romania, un studiu recent efectuat in Bucuresti releva faptul ca in randul copiilor cu varste intre 10 si 17 ani din Bucuresti prevalenta cariei dentare este de 75%.
Despre Colgate-Palmolive
Colgate-Palmolive este lider mondial si local in igiena orala. Colgate-Palmolive Romania este prezenta pe piata romaneasca din 1992 si are un portofoliu ce cuprinde marci locale si internationale: Colgate, Palmolive, Lady Speed Stick, Mennen Speed Stick, Axion, Ajax, Protex, Super Cristal, Norvea si D’Amaris.
Articole recomandate
- Usturoiul - produs natural pentru slabit
- Suferi de diabet? Iata 9 idei pentru gustari sanatoase, care tin de foame
- 15 simptome sugestive pentru cancer pe care femeile adesea le ignora
- Lucruri pe care ar fi bine sa le stiti despre apa de gura
- Prevenirea riscului de imbolnavire in stomatologie
- Estetica in stomatologie - o abordare interdisciplinara
- Terapia stomatologica la femeia gravida
- Mergem la stomatolog in timpul sarcinii?
- Probleme stomatologice la copii
Citeste pe aceeasi tema
- Moduri simple de protectie impotriva virusului gripei
- Sezonul cald si importanta protectiei impotriva radiatiilor UV
- Durerile de spate - sfaturi pentru protectia coloanei
- Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate
- Mentinerea statusului optim al vitaminei D poate asigura protectie impotriva Covid-19?