Campanie dedicata Clinicii de Oncopediatrie Timisoara
Asociatia Salveaza Vieti demareaza cea mai ambitioasa campanie sociala din Romania, dedicata Clinicii de Oncopediatrie Louis turcanu de la Timisoara Rata de succes in tratarea cancerelor de sange la copii si adolescenti se situeaza usor peste 50% in Romania, fata de media europeana de peste 80% Orice companie din Romania poate redirectiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila
Incepand cu luna decembrie, Asociatia Salveaza Vieti da startul campaniei de strangere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie Louis turcanu Timisoara. Campania isi propune infiintarea primului Centru de Excelenta in diagnoza si tratamentul cancerului limfatic din Romania. Obiectivul initial il constituie amenajarea unui centru performant de diagnoza si a cel putin doua camere sterile necesare tratamentului chimioterapeutic sau transplantului de celule stem, cu o valoare totala estimata la 1.000.000 EUR. Actiunea este insotita de o ampla campanie de comunicare, derulata de Grafitti BBDO (ATL), Kaleidoscope (online), MEC Romania (media) si Free Communication (PR). Fundatia Vodafone Romania este partener al proiectului.
Campania se va desfasura in doua etape. In luna decembrie, companiile sunt incurajate sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit catre Asociatia Salveaza Vieti. Aceasta facilitate este putin cunoscuta de catre mediul de afaceri din Romania, insa foarte usor de implementat din punct de vedere contabil. incepand cu luna ianuarie, orice persoana fizica va putea dona Asociatiei 2 euro prin SMS.
„Potentialul Clinicii de la Timisoara este imens. Exista deja acolo medici extraordinari si dotari performante, totusi departe de standardele europene. Asa ca, impreuna cu doamna doctor Margit serban, care a transformat prin forte proprii clinica intr-unul dintre cele mai bune spitale din Romania, ne-am propus sa facem un prim pas in directia infiintarii unui Centru de Excelenta. Metoda identificata este unica in istoricul campaniilor sociale de la noi, si anume utilizarea facilitatii fiscale prin care orice companie din Romania poate alege sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit pentru a da o sansa in plus copiilor aflati in tratament. si speram ca initiativa Salveaza Vieti va strange cea mai mare suma obtinuta pana acum printr-o campanie sociala in Romania”, a declarat Carmen Uscatu, Presedinte Salveaza Vieti.
„Peste 40% din cererile de tratament in strainatate inregistrate la Ministerul Sanatatii au ca obiect bolnavi de leucemie sau alte cancere ale sangelui, iar bugetele de tratament nu sunt acoperitoare sau nu se acorda in timp util pentru salvarea vietilor acestor oameni. Avem nevoie ca firmele sa isi directioneze o parte din profit nu unei gauri negre, ci unei actiuni concrete. Nu avem timp sa schimbam un sistem, vrem sa ajutam acum. Avem nevoie de voi pentru a salva vieti”, a completat Oana Gheorghiu, Vice Presedinte Salveaza Vieti.
„Este posibil sa diagnosticam si sa tratam si in Romania copiii si tinerii care pana acum trebuiau trimisi in strainatate, cu costuri imense pentru familiile lor. Facem toate aceste eforturi pentru ca fiecare caz de leucemie sa nu se mai transforme intr-o tragedie, ci sa devina o boala tratabila intr-un spital de stat, disponibil pentru toti copiii care au nevoie de tratament in Romania. Un laborator performant este absolut necesar pentru diagnosticarea in profunzime si tratarea corecta a bolnavilor. Amenajarea a inca doua camere sterile, asa cum ne dorim, se va traduce in tratarea a inca 60 de copii pe an, insemnand ca acesti copii nu vor mai astepta de acum inainte sa moara, ci sa traiasca”, a afirmat Margit serban, seful Centrului de Transplant Medular, Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Louis turcanu Timisoara.
Conform estimarilor Asociatiei, in Romania traiesc in prezent 5.000 de copii bolnavi de leucemie sau alte cancere limfatice, iar 500 de cazuri noi se inregistreaza anual. Rata de succes in tratarea cancerelor de sange la copii si adolescenti este redusa - putin peste 50% in Romania, fata de peste 80% in UE. Cauza acestei situatii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare in profunzime a tipurilor de cancer, investigatii esentiale pentru stabilirea tratamentul potrivit. Fara diagnosticare detaliata, sunt sanse mari ca bolnavii sa primeasca tratament nepotrivit si sa nu supravietuiasca. in prezent, analizele pentru diagnosticare se fac la Viena, la Spitalul Sf. Ana, unde clinica din Timisoara beneficiaza de aceasta facilitate, acordata doar pana la finalul anului 2010.
Pe langa diagnostic, tratamentul este esential. Aceasta etapa presupune existenta camerelor sterile, in care pacientii trebuie izolati atunci cand imunitatea scade dramatic in urma chimioterapiei. in Clinica din Timisoara exista deja doua camere sterile cu flux laminar si alte doua camere curate cu hepafiltrare si presiune pozitiva necesare tratamentului chimioterapeutic sau transplantului de celule stem. Asociatia Salveaza Vieti a demarat in 2009 proiectul “Salvati copiii care se sting asteptand”, proiect ce se apropie de finalizare si prin care va fi realizata inca o camera sterila. Existenta unei astfel de incaperi inseamna, in medie, 30 de copii salvati in fiecare an.
Proiectul este sustinut printr-o campanie de comunicare, desfasurata in perioada decembrie 2010-martie 2011. Creatia apartine Grafitti BBDO, suportul online este asigurat de Kaleidoscope, componenta media este dezvoltata de agentia MEC Romania, iar Free Communication asigura consultanta PR. Cele doua componente ale campaniei, respectiv donarea a 20% din impozitul pe profit de catre companii si donarea a 2 EUR prin SMS de catre persoanele fizice, beneficiaza de concepte creative separate. Campania ATL va fi declinata pe TV, radio, print, outdoor, online etc.
„Campania dedicata mediului business transmite mesajul „Nu ma ignora”. De cele mai multe ori societatea, asediata cu cereri de donatii, ignora aceste mesaje. in campania noastra, copiii bolnavi vin singuri sa ceara ajutor, apar in mijlocul unui business meeting sau in lifturile cladirilor de birouri din orase. Practic, copiii ies in strada si cer sa fie luati in seama de firmele care au parte de profit”, a declarat Carmen Uscatu, Presedinte Salveaza Vieti.
Despre Clinica de Oncopediatrie Louis turcanu Timisoara
Clinica de Oncopediatrie de la Timisoara a fost construita si dotata aproape in intregime prin efortul echipei doamnei prof. dr. Margit serban care, in anul 2002, realiza pentru prima oara in Romania transplantul de celule stem de la un donator inrudit pentru un copil bolnav de leucemie. Dr. serban a reusit sa convinga asociatii umanitare din Germania si Austria sa sprijine acest spital, iar investitiile asociatiilor umanitare straine au totalizat pana acum peste 4.000.000 de euro. Spitalul este in continuare sustinut din strainatate, iar medicii de aici reusesc sa trateze anual, in conditii peste nivelul mediu al spitalelor din Romania, mai mult de 350 de copii si adolescenti.
Despre Salveaza Vieti
Asociatia Salveaza Vieti a fost infiintata in martie 2009 de catre un grup de sapte tineri. Impresionati de cazul unui tanar de 18 ani, Dragos Croitoru, bolnav de leucemie, membrii Salveaza Vieti au ajuns fata in fata cu sistemul medical romanesc si cu autoritatile statului. Urmand principiul conform caruia societatea civila trebuie sa actioneze si increzatori in faptul ca lucrurile se pot schimba doar prin depasirea pasivitatii, membrii Asociatiei s-au dedicat in special sustinerii Clinicii de Oncopediatrie de la Timisoara si a copiilor care sufera de leucemie si de alte tipuri de cancer.
Articole recomandate
- Hidranencefalia: aspecte clinice si prognostic
- Importanta clinica a tiroglobulinei
- Rozaceea: patogenie, caracteristici clinice si diagnostic
- Stimulatoarele cardiace si defibrilatoarele salveaza vieti in moduri diferite
- Fibrilatia atriala - aritmie cardiaca
- Cum se efectueaza corect manevra Heimlich?
- Infarctul miocardic si angina instabila
- Distonia musculara - generalitati, forme clinice
- Polimialgia reumatica, definitie, clinica, diagnostic, tratament
Citeste pe aceeasi tema
- Trender si Ivatherm lanseaza campania 'Cate lucruri imparti cu femeile din viata ta?'
- Campania Nationala Zilele V – Protejeaza-ti feminitatea!
- Diferenta dintre depresia situationala si depresia clinica
- Clinica stomatologica Velvet Dental foloseste tratamentul inovator Advanced-Platelet Rich Fibrin (PRF)
- Pneumonia pneumococica - manifestari clinice, evolutie, complicatii, tratament