Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

2015 – anul premierelor nationale, europene si mondiale la Spitalul European Polisano, Sibiu

Actualizat la data de: 12 Ianuarie 2016
2015 – anul premierelor nationale, europene si mondiale la Spitalul European Polisano, Sibiu

In cadrul Spitalului European Polisano au fost realizate in anul 2015 noua interventii chirurgicale in premiera nationala, europeana si mondiala. Performantele deosebite au fost posibile datorita unei echipe profesioniste de medici specializati in strainatate si a dotarilor de ultima generatie de care spitalul dispune.

Printre premierele nationale, europeene si mondiale realizate de echipele medicale de cardiologie interventionala si chirurgie cardiovasculara si toracica se numara:

- primul implant de grefa vasculara biosintetica pentru un pacientii cu arteriopatie realizat in Europade Est;

- prima interventie TAVI realizata pe cale transaortica in Europa de Est;

- prima interventie reusita din Romania de tratament minim invaziv endovascular pentru disectia de aorta;

- prima intervetie minim invaziva de plastie mitrala cu sistem Core Knot;

- prima reconstructie costala cu implanturi din titan realizata in Romania;

- primul remodelling de aorta din Romania pentru tratarea anevrismelor;

- prima interventie minim invaziva din Romania pentru tratarea stenozei congenitale severe, la un bebelus de numai o luna.

De asemenea, Heart Team Polisano detine si numarul cel mai mare de interventii endovasculare realizate pentru corectia anevrismelor aortice si a disectiilor de aorta din Romania, iar performantele extraordinare i-au adus echipei inimii un loc in elita mondiala a medicinei cardiovasculare, prin Conf. Dr. Victor Costache, care face parte din comitetul stiintific al unora din cele mai importante manifestari stiintifice de specialitate din lume:

- congresul societatii internationale de chirurgie vasculara si endovasculara;

- congresul societatii americane de profil, desfasurat in noiembrie 2015 (printre cele mai importante congrese de chirurgie vasculara si endovasculara din lume);

- Congresul societatii asiatice;

- revista societatii europene de chirurgie cardiovasculara;

- carte internationala scrisa in colaborare cu Prof Alain Cribier, inventatorul valvelor TAVI

- program european de formare in domeniul chirurgiei cardiovasculare, endovasculare si a cardiologiei interventionale,debutat in 2015 de catre spitalul Polisano si adresat medicilor rezidenti si studentilor de la medicina, la care participa cadre didactice din Suedia, Irlanda, Franta si Statele Unite.

“Vrem sa aducem Romaniei recunoastere internationala in domeniul chirurgiei cardiovasculare si endovasculare, fapt pentru care am creat si primul centru universitar de excelenta in chirurgia cardiovasculara minim invaziva, terapia endovasculara si afectiunile cardiovasculare complexe din Romania. Prin colaborarea cu institutii medicale internationale de prestigiu, oferim pacientilor tratament la standarde europene si studentilor cea mai buna pregatire, in conformitate cu cele mai noi proceduri de tratament in domeniu.“, a declarat Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica.

Performante deosebite a realizat de asemenea si echipa de Neurochirurgie. Au fost operati de la deschiderea spitalului peste 700 de pacienti cu maladii ale sistemului nervos central si periferic. In cadrul sectiei de neurochirugie au avut loc doua premiere nationale, reprezentate de rezectia unei tumori cerebrale folosind fluorescenta indusa de substanta acidul 5-aminolevulinic (preparatul Gliolan) (Dr Matei Claudiu) precum si de tratamentul minim invaziv al nevralgiei trigeminale folosind compresiunea cu balon (Dr Nistor Sofia). Printre cele mai mai mari performante se numara:

-interventii chirurgicale efectuate la peste 30 de copii, unii chiar nou-nascuti, imediat postnatal, cu malformatii disrafice ale sistemului nervos (meningomielocel, meningoencefalocel), hidrocefalie sau tumori cerebrale
-20 de pacienti cu tumori cerebrale maligne, la care s-a practicat rezectia tumorala folosind tehnologia prin fluorescenta indusa de 5-ALA (Gliolan);
-abordul endoscopic transnazal transsfenoidal al tumorilor de hipofiza;
-tratamentul endovascular al malformatiilor vasculare ale sistemului nervos;
-tratamentul minim invaziv al nevralgiei trigeminale utilizand compresiunea cu balon;
-interventii chirurgicale complexe in sfera vertebro-medulara, incluzand tumori medulare, vertebrale, reconstructii vertebrale.

“Sectia de neurochirurgie a Spitalului European Polisano functioneaza inca de la deschidere dupa un concept terapeutic modern fiind organizata dupa modelul din Germania unde am lucrat, in doua centre: “Centrul de chirurgie a capului si gatului” unde activeaza neurochirurgi, oftalmologi, medici ORL, chirurgi specialisti in Chirurgia Oro-Maxilo-Faciala, neuroradiologi, neurofiziologi, psihologi si un “Centru de chirurgie spinala” in cadrul caruia lureaza in echipa, neurochirugi, ortopezi, radiologi. Brain Team reprezinta echipa implicata in tratamentul afectiunilor cerebro-vasculare unde neuroradiologi comlucreaza cu neurochirugi. Tehnologia de exceptie de care dispunem incluzand mircroscop operator Zeiss Pentero 900 dotat cu filtru de fluorescenta, sistem modern de Neuronavigatie, aspirator tumoral cu ultrasunete, sistem de monitorizare neurofiziologica intraoperatorie, fluroscopie intraoperatorie, precum si exerienta si pregatirea echiperi noastre, ne permit abordarea intregului spectru al patologiei neurochirurgicale. Echipa noastra de neurochirurgie este pregatita pentru orice caz medical, oricat de complex.“ a declarat Dr. Claudiu Matei, medic primar neurochirurg si seful sectiei de Neurochirurgie a Spitalul European Polisano.

Echipa medicala a Spitalului European Polisano este alcatuita din specialisti cu o vasta experienta dobandinta in strainatate. Echipa Inimii – Heart Team, este alcatuita, dupa model european, din chirurgi cardiovasculari si cardiologi interventionisti de renume international: Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica, Dr. Nicolae Florescu, seful sectiei de Cardiologie Interventionala si Dr. Alexandru Voican, medic specialist cardiologie interventionala, impreuna cu anestezisti si cardiologi clinicieni, iar Brain Team este alcatuita din 3 medici neurochirugi de exceptie, antrenati in unele dintre cele mai mari centre de specialitate din lume, un medic radiolog supraspecializat in neuroradiologie interventionala, un neurolog supraspecializat in neurofiziologie, un medic anestezit specialziat in neuroanestezie: Dr. Claudiu Matei - medic primar neurochirurg si seful sectiei de Neurochirurgie, medic cu experienta internationala in Germania, Franta si Spania si cu peste 1.200 de cazuri de neurochirgie diagnosticate, Dr. Sofia Nistor – medic specialist neurochirurg, Dr. Paul Flore - medic specialist neurochirurg si Dr. Dimitriu Cristian - medic primar neurochirurg, angajat part-time, Dr Stefanita Dima, medic primar radiologie cu competenta in radiologie si neuroradiologie interventionala, Dr Dan Filip, medic primar neurolog, supraspecializat in neurofiziologie, Dr Iulia Dancu, medic specialist anestezie si terapie intensiva, specializata in neuroanestezie.

Despre spitalul European Polisano

Infiintat in anul 2013, Spitalul European Polisano din Sibiu este cea mai recenta si moderna investitie in domeniul medical din Romania, realizata prin prisma celor 20 de ani de experienta si activitate a Clinicii Polisano. Acesta face parte dintr-o structura integrata de centre de excelenta in medicina la nivelul Europei si reprezinta o noutate pe piata serviciilor medicale din Romania, atat prin dotarea de exceptie, cat si prin colaborarile stabilite in premiera cu universitati de medicina de prestigiu din Austria, Franta si Canada, dar si prin acordurile incheiate cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu si cu Spitalul Clinic Judetean Sibiu.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate