1 din 7 voluntari care au primit vaccinul rusesc a prezentat efecte secundare
Stire medicala
The Moscow Times dezvaluie ca 1 din 7 voluntari vaccinati cu vaccinul ”Sputnik V” anti-COVID dezvoltat de Rusia, a prezentat reactii adverse precum slabiciune, dureri musculare si ocazional o crestere a temperaturii corpului.
Explicatiile au fost date de catre Ministrul Sanatatii, Mihail Murashko, care spune ca simptomele au trecut pana a doua zi. Murashko a mai declarat ca peste 300 din cei 40.000 de voluntari inscrisi au fost vaccinati pana acum.
Voluntarii vor primi a doua doza de vaccin in termen de 21 de zile dela prima, iar Murashko a precizat ca au fost distribuite loturi mici de vaccin in refiunile rusesti in paralel cu testele din faza a treia. Astfel, populatia ar putea fi imunizata impotriva noului coronavirus la sfarsitul lunii noiembrie.
Spatiile interioare prost ventilate sunt extrem de periculoase! Noul coronavirus este transportat prin aer de aerosoli
Noul coronavirus este transportat prin aer de aerosoli, explica expertii in cadrul unui studiu citat de Washington Post si avertizeaza ca spatiile interioare prost ventilate sunt deosebit de periculoase.
Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA anunta ca aerosolii ar putea fi considerati principala cale de raspandire a virusului SARS-COV-2 si ca exista dovezi din ce in ce mai clare care arata ca picaturile si particulele de virus pot ramane suspendate si inspirate de altii. Mediile interioare fara o buna ventilatie cresc riscul contractarii virusului.
Jose Luis Jimenez, de la Universitatea Colorado, a declarat pentru pentru Washington Post ca „particulele mici, cum ar fi cele din aerosoli, sunt cel mai important vector de transmitere a coronavirusului. Aceste particule pot fi inhalate in nas, in gura, in caile respiratorii si in plamani si pot provoca infectii. Se crede ca acesta este principalul mod in care virusul se raspandeste”.
Specialistul recomanda imbunatatirea ventilatiei, purtarea corecta a mastilor si pastrarea unei distante cat mai mari in interiorul cladirilor.
1.059 cazuri noi de COVID-19 in Romania si 45 de decese!
Alte 1.059 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate in ultimele 24 de ore in Romania, din 21.978 teste, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategica. Bilantul ajungand la 114.648.
De asemenea, au fost inregistrate 45 de decese (28 barbati si 17 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Dambovita, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Vrancea, Ilfov si Municipiul Bucuresti.
Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 30-39 de ani, 1 deces la categoria de varsta 40-49 de ani, 6 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 16 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 10 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 45 de decese inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.
In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.119. Dintre acestea, 496 sunt internate la ATI.
Surse:
https://www.themoscowtimes.com/2020/09/15/1-in-7-russian-coronavirus-vaccine-volunteers-report-side-effects-a71444
https://www.washingtonpost.com/nation/2020/09/21/cdc-covid-aerosols-airborne-guidelines/
https://www.washingtonpost.com/climate-environment/2020/09/21/no-matter-what-cdc-says-heres-why-many-scientists-think-coronavirus-is-airborne/
Articole recomandate
- Lucruri minunate care se intampla numai in sarcina
- 6 greseli pe care barbatii le fac cand vine vorba de sex
- Alimente care reduc densitatea osoasa
- 8 obiceiuri sanatoase care va scapa de gazele intestinale in exces
- 8 obiceiuri sanatoase pe care toti copiii ar trebui sa le adopte
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Simptome banale care arata ca poti avea probleme cu ficatul
- 6 lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre cancerul ovarian
- Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Citeste pe aceeasi tema
- Care sunt efectele secundare ale antibioticelor?
- Efectele secundare ale vaccinului Covid-19 la copii si adolescenti
- Care sunt efectele secundare ale excesului de vitamina C?
- Alcoolismul la persoanele in varsta (peste 65 de ani)
- Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari)