Indrazneste sa incerci! Always te incurajeaza sa iti depasesti temerile
Suntem invatate de mici sa fim prudente. Uneori, suntem ocrotite excesiv si instruite sa ne ferim cu orice pret de riscuri si, in cele din urma, ajungem sa ratam oportunitati care ne-ar putea dezvolta ca adulti fericiti, responsabili si ambitiosi.
O parte semnificativa din temerile si rezervele pe care le avem ca adulti deriva din educatia pe care am primit-o in copilarie. Frica de a lua decizii pentru noi insene, lipsa de incredere, prudenta de a nu parasi zona de confort, pot fi consecinte ale fricilor induse de timpuriu.
Nu trebuie sa fie vorba de frica de a ne apuca de curse de masini sau de salturi cu parasuta. Sunt micile temeri care ne guverneaza cele mai simple alegeri.
De la a alege rochia mai putin colorata ca sa nu iesim in evidenta - pentru ca cine sunt eu ca sa ies in evidenta?!, la a alege sa nu ne sustinem punctul de vedere in grupul in care ne aflam, pentru a nu starni discutii.
E reflexul nostru de a ne oferi o stare de confort. intrebarea este, insa, de ce sa renunti la sentimentul asta de siguranta?
Pentru ca poate fi un sentiment de falsa siguranta. Iar cand e vorba de zilele delicate, suntem realmente infricosate de lipsa de control si de siguranta. Unele femei aleg sa puna vata peste absorbant, pentru a dubla protectia si pentru a nu se simti vulnerabile.
Iata ce constata Oana Cuzino: „Discutam odata, ca intre noi, fetele, despre tendinta pe care o au unele dintre noi, de a pune vata peste absorbant, din dorinta de a se simti protejate. De ce o facem?
Pentru ca simtim ca, in acea perioada, in care suntem oricum vulnerabile, trebuie sa ne luam toate masurile suplimentare de protectie, pentru ca si in acest caz, ca de fiecare data cand vine vorba de a pasi in afara zonei de confort, preferam sa procedam cum ne-am obisnuit, chiar daca nu-i tocmai bine.”
Always te protejeaza impotriva scurgeilor de pana la 5 ori mai bine decat absorbantul Always folosit cu vata deasupra; folosid vata peste absorbant, nu faci decat sa acoperi centrul acestuia, impiedicand fluidul sa patrunda in absorbant, si sa fie transformat in gel.
Fa-ti curaj, incearca sa iesi din zona ta de confort si rupe rutina cu alegeri care sa te ajute sa devii un om mai curios, mai increzator, mai puternic!
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- Dr. Chadi Muheidli: „Femeile nu trebuie sa astepte sa apara simptome ca sa ...
- Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie: Cum tratam endometr ...
- Controlul ginecologic – cand si de ce trebuie facut
- Ce trebuie sa stim despre polipii uterini cu Dr. Laura Mustata, medic specia ...
- Cat de des ar trebui sa mergi la ginecolog si de ce?
- 5 simptome banale care pot ascunde afectiuni ginecologice grave
- Dr. Tiberiu Daia, medic specialist obstetrica-ginecologie ne spune daca este ...
- Dr. Eugen CANE, medic primar obstetrica-ginecologie, ne vorbeste despre canc ...
- Teste de screening pentru femei. Medicii MedLife explica ce investigatii gin ...
Citeste pe aceeasi tema
- Cand este necesar consultul ginecologic?
- 7 intrebari pe care trebuie sa le adresati medicului ginecolog
- Informatii utile despre sex pe care nu le aflati de la medicul ginecolog
- Ce trebuie sa stii despre cel mai complex control ginecologic
- Probleme ginecologice care ar trebui sa te trimita urgent la medic