De ce sindromul ovarului polichistic este strans legat de rezistenta crescuta la insulina?
Publicat la data de: 11 Mai 2007
Stire medicala
11 Mai 2007
Organizatia caritabila WellBeing of Women a initiat un proiect care are ca scop studierea si intelegerea legaturii care exista intre sindromul ovarului polichistic si rezistenta la insulina.
In prezent este bine cunoscut faptul ca femeile cu sindromul ovarului polichistic au un risc de trei ori mai mare de a dezvolta diabet zaharat tip 2, afectiune in care organismul nu produce destula insulina sau nu poate utiliza insulina in mod adecvat.
Sindromul ovarului polichistic afecteaza intre 5 si 10% dintre femei si reprezinta una dintre cauzele majore de infertilitate. Acest studiu are ca scop identificarea unui punct deficient la nivelul caii de semnalizare pentru insulina la femeile cu sindrom de ovar polichistic.
Cercetatorii de la Colegiul Imperial din Londra spera ca acest studiu va permite dezvoltarea de noi terapii orientate asupra acestei componente a caii, pentru a reusi sa contracareze rezistenta la insulina si problemele de fertilitate cauzate de sindromul ovarului polichistic.
Rezistenta la insulina poate contribui la anomaliile de functie ale ovarelor determinand multe dintre simptomele sindromului de ovar polichistic: cicluri menstruale neregulate sau absente, probleme de fertilitate, crestere in greutate, acnee, hirsutism.
Una dintre preocuparile pe termen lung constau in faptul ca rezistenta la insulina predispune la dezvoltarea diabetului zaharat. La unele paciente pancreasul este incapabil pe termen lung sa produca suficienta insulina pentru a compensa rezistenta tesuturilor la actiunea insulinei. In consecinta, nivelurile glicemiei cresc.
Ce nu se cunoaste in prezent este motivul pentru care sindromul ovarului polichistic este asociat cu rezistenta la insulina.
Articole recomandate
- Modificari ale pielii in sindromul ovarelor polichistice
- Pierderea vederii este strans legata de depresie
- Relatia de iubire este strans legata de atasament
- Sindromul hepatopulmonar: ce este si cand apare?
- Sindromul PANDAS - ce este si cum se manifesta
- Polineuropatia cronica inflamatorie
- Caderea parului(Alopecia) – mituri si adevar
- Ce se intampla dupa ce oprim anticonceptionalele?
- Diabetul si menopauza, o dubla provocare
Citeste pe aceeasi tema
- Sindromul ovarului polichistic
- Sindromul ovarelor polichistice: cauze, diagnostic si tratament
- Ce trebuie sa stii despre sindromul ovarelor polichistice, cauza frecventa a infertilitatii
- Diabetul zaharat de tip 2 si sindromul ovarelor polichistice
- Ce este sindromul ovarelor polichistice si cum poate fi tratat
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?