7 mituri despre chirurgia estetica
Generalitati
SusChirurgia estetica este unul dintre cele mai controversate domenii. Astfel, vehizculeaza o multime de mituri in legatura cu acest domeniu al frumusetii.
Pentru ca totul sa fie bine, iar sanatatea sa nu fie periclitata este indicat ca cei ce doresc sa recurga la o astfel de metoda de infrumusetare sa se informeze bine inainte.
Cele mai dese mituri despre chirurgia estetica
Sus• Buzele se remodeleaza cu botox. Fals!
Toxina butulinica nu se utilizeaza pentru remodelarea buzelor, ci este extrem de importanta in reducerea ridurilor.
Practic, este cea mai buna solutie atunci cand se doreste corectarea conturului fetei, dar si ameliorarea ridurilor din jurul ochilor, buzelor sau de pe gat.
Mai mult, se pare ca inclusiv ridurile dintre sprancene si de pe frunte sunt considerabil diminuate. Totodata, efectul procedurilor cu botox dureaza intre trei si sase luni.
• Acid hialuronic pentru augmentarea buzelor. Adevarat!
Procedeul denumit augmentarea buzelor se efectueaza cu ajutorul acidului hialuronic. Exista multe substante utilizate pentru augmentarea buzelor, dar cele mai frecvent utilizate sunt substantele pe baza de acid hialuronic.
Acest acid este o substanta care se gaseste in mod natural in corpul uman, de aceea nu exista reactii alergice la acest tip de procedura.
In plus, acidul hialuronic va imbunatati aspectul estetic al buzelor prin conturarea formei, modificarea structurii si cresterea in volum a acestora.
• Liposuctia, metoda care te scapa de kiloramele in plus. Fals!
Liposuctia este o procedura de ordin estetic, care contribuie la eliminarea totala a tesuturilor adipoase in exces, situate in general pe burta, solduri, genunchi sau brate.
Kilogramele in plus ale unei persoane, insa, nu sunt inlaturate prin liposuctie.
Mai mult, liposuctia nu va inlocui niciodata stilul de viata sanatos si sportul, insa contribuie la eliminarea excesului de grasime.
In schimb este important de mentionat ca, daca persoana mananca mult si cu un aport caloric ridicat dupa procedura de liposuctie, grasimea se poate depune inclusiv pe zona operata.
• Rinoplastia destinata nasului frumos. Fals.
Scopul medical acestei interventii chirurgicale este nas frumos, dar mai ales unui functional.
Concret, rinoplastia are ca indicatie usurarea dificultatilor de respiratie la pacientii care au anomalii structurale ce afecteaza capacitatea de a respira cu usurinta.
• Chirurgia estetica destinata exclusiv femeilor. Fals.
Studiile confirma faptul ca in ultimii 20 de ani numarul barbatilor care au apelat la astfel de interventii a crescut cu peste 150%.
Procedurile mai putin invazive, cum ar fi tratamentele cu botox sau cu laser, ofera barbatilor un ten proaspat, natural si mult mai tanar.
Aceste interventii, impreuna cu liposuctia si rinoplastia, sunt cele mai utilizate si cerute tratamente de chirurgie estetica in randul reprezentantilor sexului tare.
• Botox-ul este periculos pentru ten. Fals!
Botox-ul este un produs foarte sigur care nu are niciun efect negativ asupra tenului, singura conditie fiind ca procedura sa fie realizata de un medic certificat.
• Numai persoanele bogate apeleaza la interventii chirurgicale de infrumusetare. Fals!
Realitatea din cabinetele medicale destinate acestui segment arata ca cei care se indrepta spre operatiile estetice sunt oameni din aproape toate categoriile sociale si care doresc sa-si modifice anumite imperfectiuni, scopul fiind acela de a avea o viata mai buna.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Chirurgie plastica
- Dr. Ina Ruxandra Petrescu -
- Asist. univ. dr. Simona Stoicescu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
- Dr. Zamfirescu Dragos - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Florina Gusa - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
- Dr. Catalin Stangu - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
Articole recomandate
- Cat costa operatiile estetice
- Chirurgul plastician despre vedete si operatii estetice
- Ghid complet pentru gestionarea eficienta a infectiilor fungice ale unghiilor
- 7 avantaje si dezavantaje ale operatiilor estetice
- Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Ce trebuie sa stiti despre operatiile estetice
- Cum alegem un chirurg plastician bun
- Interventiile chirurgicale pentru tratarea miopiei