Solutii eficiente pentru tratarea parodontozei: tratamentul cu plasma trombocitara
Stire medicala
Parodontoza sau boala parodontala este una dintre cele mai periculoase afectiuni stomatologice. Incidenta aparitiei ei este de aproximativ 70% in randul populatiei din intreaga lume, iar tratamentele clasice nu rezolva intotdeauna problema in totalitate.
Tratamentul cu plasma trombocitara este unul dintre putinele remedii eficiente care trateaza cauzele bolii parodontale si refac tesuturile astfel incat salvarea dintilor mobili sa devina posibila. Clinica Dentist Holiday foloseste acest tratament pentru pacientii care sufera de aceasta afectiune, iar rezultatele sunt intotdeauna imbucuratoare.
Simptomele si manifestarea parodontitei
Inflamatiile locale la nivelul gingiilor si sangerarea acestora sunt primele semne ale aparitiei bolii parodontale. Simptomele acesteia nu sunt dureroase, iar majoritatea persoanelor afectate isi dau foarte tarziu seama de gravitatea situatiei.
Parodontoza se manifesta, atunci cand ajunge intr-un stadiu avansat, prin retragerea gingiilor, prin mobilitatea dentara si in final prin pierderea dentitiei.
Cum actioneaza tratamentul cu plasma trombocitara?
Metodele clasice de tratare a bolii paradontale sunt eficiente atunci cand afectiunea este depistata si diagnosticata in faza incipienta, insa nu garanteaza refacerea tesuturilor si salvarea dentitiei.
Tratamentul cu plasma trombocitara se numara printre putinele remedii care actioneaza in acest sens, stimuland procesele de regenerare locala si prevenind destabilizarea consistentei tesuturilor osoase bucale in timp ce trateaza cauzele aparitiei bolii parodontale.
Plasma trombocitara contine agenti de crestere care stimuleaza circulatia sangelui la nivelul gingiilor prin formarea unor noi vase sangvine, ducand astfel la refacerea tesutului gingival. Refacerea si fortificarea tesutului osos dentar sunt, de asemenea, favorizate de acest tratament revolutionar, care are si rolul de a imuniza local zona afectata.
Avantajele tratamentului cu plasma trombocitara
Plasma trombocitara este un remediu 100% natural pentru tratatarea paradontozei, preluat chiar de la pacientul aflat sub tratament, care nu poate cauza reactii alergice sau infectii.
Mai mult decat atat, asimilarea si acceptarea acestuia de catre organism este garantata integral, tocmai datorita provenientei sale. Tratamentul nu contine substante toxice si nu prezinta efecte adverse.
Tratamentul cu plasma trombocitara vs. tratamentele clasice impotriva parodontitei
In stomatologia clasica, boala parodontala este tratata cu ajutorul medicamentelor cu efecte antiinflamatoare si antibacteriene. Chiar daca acestea elimina placa bacteriana si sunt eficiente in tratarea inflamatiilor locale, nu repara prejudiciile cauzate de parodontozele aflate in stadiu avansat.
Din punct de vedere al structurii, tesuturile afectate de boala parodontala sufera modificari a caror refacere este anevoioasa in absenta unui stimulent pentru regenerare.
Tocmai acesta este rolul tratamentului cu plasma trombocitara practicat de catre specialistii de la Dentist Holiday, care vine in completarea si desavarsirea remediilor clasice prin stimularea refacerii vaselor de sange la nivelul gingiilor si a tesuturilor bucale. Rezultatul final al acestuia sunt fortificarea gingivala si osoasa si imobilizarea dentitiei.
Articole recomandate
- Remedii naturiste pentru tratarea disfunctiei erectile
- Metode eficiente pentru indepartarea hemoroizilor externi
- Interventiile chirurgicale pentru tratarea miopiei
- Care este varsta optima pentru a avea un copil?
- Prevenirea riscului de imbolnavire in stomatologie
- Estetica in stomatologie - o abordare interdisciplinara
- Terapia stomatologica la femeia gravida
- Mergem la stomatolog in timpul sarcinii?
- Probleme stomatologice la copii
Citeste pe aceeasi tema
- 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale
- Solutii eficiente pentru ingrijirea parului uscat sau deteriorat
- Tratamentul hiperhidrozei cu toxina botulinica - o solutie eficienta pentru combaterea transpiratiei excesive
- Solutii eficiente pentru tratamentul ciupercii unghiei
- Medicamentele pentru tratarea racelilor la copii: care sunt riscurile?