Virusul Herpes folosit cu succes la tratarea cancerului
Stire medicala
Prin modificarea genetica a virusului herpes simplex s-a obtinut un nou tratament impotriva tumorilor craniere si cancerului limfatic. Un grup de cercetatori din Marea Britanie a modificat genetic virusul herpes dand nastere unui factor care contribuie la distrugerea celulelor cancerigene. Totodata, acestia au descoperit ca eficienta tratamentului este mai mare in asociare cu radioterapia si chimioterapia.
Virusul modificat se multiplica numai in interiorul celulelor cancerigene dar nu si in interiorul celulelor sanatoase si contribuie la stimularea sistemului imunitar.
Un numar de 17 pacienti care sufereau de cancer limfatic au fost tratati prin administrarea injectabila a virusului herpes simplex modificat. Trebuie mentionat ca acestia urmau concomitent si un tratament cu radioterapie si chimioterapie. Virusul modificat genetic a patruns in celulele canceroase distrugandu-le din interior, si in acelasi timp a stimulat si sistemul imunitar al pacientului. In urma tratamentului 15 pacienti nu mai prezentau nicio urma de tumoarea; iar 2 pacienti care au primit o doza mai mare s-au confruntat cu recidivarea bolii dupa 2 ani.
Efectele secundare ale tratamentului au fost in general usoare pana la moderate, majoritatea participantilor la studiu manifestand febra si oboseala - efecte secundare comune chimioterapiei si radioterapiei.
Articole recomandate
- Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic
- Activitatea fizica creste sansele de prevenire a cancerului de san
- Screeningul cancerului endometrial
- Virusurile si cancerul
- Un mar pe zi tine departe 5 tipuri de cancer
- Profilaxia cancerului endometrial
- Screeningul pentru cancerul testicular
- Remedii naturale pentru cancerul de san
- Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva c ...
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?