Proprietatile anti-cancer ale boabelor de soia
Stire medicala
A fost publicat primul studiu care are ca rezultat faptul ca proteinele care se regasesc in boabele de soia pot inhiba cresterea cancerului de colon, ficat si plamani.
Boabele de soia sunt bogate in proteine si pot de asemenea sa aiba un continut ridicat de acid oleic (un acid gras monosesaturat omega-9).
Studiul a cercetat rolul pe care boabele de soia ar putea sa il aiba in prevenirea cancerului.
Folosind o varietate de soirui de boabe de soia care aveau un continut ridicat de acid oleic si proteine, cercetatorii au monitorizat bioactivitatea dintre peptidele derivate din boabele de soia si diferite tipuri de celule canceroase umane.
Studiul a aratat ca peptidele derivate din boabele de soia au inhibat semnificativ cresterea celulelor cu 73% pentru cancerul de colon, 70% pentru cancerul de ficat si 68% pentru cancerul de plamani.
Aceste rezultate arata ca acidul oleic selectat din boabele de soia pot avea un potential efect nutraceutic in reducerea cresterii catorva tipuri de cancer.
Articole recomandate
- Cum poate influenta alimentatia riscul de cancer
- Beneficiile si efectele adverse ale echinaceei
- E-urile pot fi bune pentru organism
- Oregano - 6 beneficii bazate pe dovezi
- Cauze ascunse si surprinzatoare ale cancerului
- Semne ale cancerului cavitatii bucale ce nu trebuie ignorate
- Managementul greturilor si varsaturilor la pacientii oncologici
- Imunoterapia oncologica moderna in tratarea cancerelor solide la pacientii a ...
- Impactul medicatiei oncologice asupra inimii