Noi sperante in tratarea cancerului pulmonar, chiar si in stadii tardive!
Stire medicala
936 de oameni mor in fiecare zi in Europa din cauza cancerului pulmonar. Dar existenta a noi optiuni de tratament inseamna ca este mai important ca niciodata sa incurajam persoanele dragi sa isi faca analize si, daca este necesar, sa se trateze. Recent, au fost inregistrate progrese semnificative in tratarea cancerului pulmonar. Acestea includ noi medicamente care actioneaza in mod diferit fata de chimioterapia traditionala. Au fost de asemenea inregistrate progrese si in privinta tehnicilor chirurgicale.
Chiar si pentru cancerele pulmonare diagnosticate in faze tardive, exista acum tratamente inovatoare disponibile si la noi in tara.
In fiecare an, luna noiembrie este dedicata actiunilor de informare cu privire la cancerul pulmonar. La nivel mondial, cancerul pulmonar este cea mai frecventa forma de cancer, insa evolutia tratamentului si a metodelor de preventie au condus la cresterea numarului de cazuri vindecate.
Astfel, conform studiului EUROCARE-4 (EUROpean CAncer REgistry - based study on survival and CARE of cancer patients), in perioada 1995-2002, numarul persoanelor vindecate de cancer pulmonar a crescut de la 6% la 8%. In acest sens, Roche Romania subliniaza importanta unui stil de viata sanatos si a controlului preventiv anual.
Cancerul pulmonar reprezinta cresterea unor celule anormale in plaman. Aceste celule se inmultesc si cresc intr-un ritm mai rapid decat celulele normale. Tumorile pot fi benigne sau maligne. Cele benigne nu se extind, nu pericliteaza viata si pot fi indepartate prin interventie chirurgicala fara a se reface. Tumorile maligne pot invada si afecta tesuturile si organele imediat invecinate sau se pot extinde la distanta in alte parti ale corpului, proces numit metastazare.
Campania „Cancerul nu inseamna condamnare la moarte”, lansata in luna iunie a acestui an, isi propune sa schimbe atitudinea oamenilor despre cancer, convingand pacientii ca exista speranta oferita de solutii inovatoare de tratament, disponibile si in Romania si incurajandu-i pe acestia sa initieze un dialog constructiv cu medicii lor pentru a alege cel mai potrivit tratament pentru tipul de boala cu care au fost diagnosticati. In cadrul campaniei Roche Romania va sustine activitati de informare cu privire la aceasta maladie devastatoare.
Sustinatorii acestei campanii sunt conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu de la Institutul Oncologic Cluj si actrita Oana Pellea. Partenerii campaniei, alaturi de Institutul Oncologic Bucuresti si Institutul Oncologic Cluj, sunt Fundatia Renasterea, Asociatia Bolnavilor de Cancer Brasov, Asociatia "Parteneri in Progres" Constanta etc.
Articole recomandate
- Leucemia
- Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor
- Ingrijirea pielii bebelusului: esentialul despre creme, pudre, sapunuri
- Cum sa imbatranim sanatos
- Mituri legate de poliartrita reumatoida
- Cand incepe pubertatea si care sunt stadiile acesteia?
- Decesul fetal tardiv (Bebelusul nascut mort)
- Densitatea mamara crescuta: semnificatii
- Ciroza biliara primara (idiopatica)