Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Gonoreea creste riscul de imbolnavire de cancer

Publicat la data de: 12 Ianuarie 2007
Barbatii care au avut gonoree sunt de doua ori mai expusi imbolnavirii de cancer de sange. Acestea sunt rezultatele unui stidiu recent realizat de catre o echipa de cercetatori de la Scoala de Sanatate Publica Harvard.
Cercetatorii au analizat antecedentele medicale ale 286 de barbati care aveau cancer de sange si au confirmat existenta unei legaturi intre infectia sexuala si cancer.
Medicii cercetatori au examinat inregistrarile din dosarele medicale a peste 50.000 de barbati din Statele Unite si pe baza acesteia sustin ca inflamatia provocata de gonoree poate fi punctul de plecare al cancerului.
Conducatorul acestui studiu, profesorul de epidemiologie Dominique Michaud, spune ca doua studii au sugerat legatura dintre gonoreea si cancerul de sange la barbati. Insa studiile respective au fost facute dupa ce persoanele fusesera deja diagnosticate cu cancer de sange, asa ca este posibil ca unele lucruri relevante sa nu fi fost descoperite.
Gonoreea este o infectie care adesea recidiveaza, provocand inflamatii locale si simptome ca proasta circulatie sanguina (incomplete emptying of the bladder).
Inflamatia in sine sau simptomele asociate acesteia pot contribui la dezvoltarea cancerului sanguin.
Profesorul John Toy, director medical al Institutului de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie, sustine legatura intre cele doua boli. Acesta spune ca urmatorul pas este determinarea exacta a cauzei: gonoree in sine sau simptomele acestei boli.
Desi numarul de noi cazuri de infectii cu gonoree este in scadere, aceasta este inca pe locul 2 in topul bacteriilor care se transmit pe cale sexuala in Marea Britanie. Bolile cu transmitere sexuala constituie inca o problema si orice persoana care banuieste ca poate avea o astfel de boala trebuie sa mearga imediat la medic pentru ca boala sa fie trata cat mai repede si sa se evite complicatiile de genul celor mai sus amintite, ajungandu-se chiar la aparitia cancerului sanguin.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate