Consumul zilnic de cafea reduce cu 20% riscul cancerului de piele
Stire medicala
Cercetatorii Institutului National de Sanatate din cadrul Scolii de Sanatate Publica Yale au demonstrat ca un consum regulat de cafea conduce la reducerea riscului de dezvoltare a celei mai agresive forme ale cancerului de piele cu pana la 20%.
Melanomul malign este cel mai grav tip de cancer cutanat, prin agresivitate si diseminare, pe care il poate dezvolta organismul uman.
Savantii americani au observat, in cadrul unui studiu experimental, ca persoanele care consuma in fiecare zi cafea sunt mai protejate de riscul aparitiei melanomului. Aproximativ patru cesti de cafea pe zi sunt recomandate de cercetatorii Universitatii Yale pentru prevenirea eficienta a cancerului de piele.
Cu cat participantii la studiu au consumat mai multa cafea, cu atat mai puternic s-a dovedit a fi efectul de protectie impotriva melanomului. Cafeaua decofeinizata este ineficienta in prevenirea cancerului de piele, de aceea oamenii de stiinta au concluzionat ca responsabila cu efectul protector este in fapt cofeina.
In ciuda acestui beneficiu major al cafelei, specialistii recomanda un consum moderat, din pricina altor posibile efecte adverse neplacute: insomnia, starea de agitatie, tremurul corporal, nervozitatea si tulburarile digestive.
Articole recomandate
- Care sunt beneficiile renuntarii la consumul de cafea?
- Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2
- Cele mai consumate alimente cancerigene
- 4 motive pentru a servi o salata zilnic
- Ce trebuie sa stiti despre toxinele din cafea
- Efectele consumului de alcool asupra organismului
- Consumul de paste si mentinerea siluetei
- Lampile UV si riscul de cancer
- Legatura dintre bauturile indulcite si cresterea in greutate