Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cercetatorii au identificat un anticorp care poate spijini tratamentul cancerului

Actualizat la data de: 18 Martie 2013
Cercetatorii au identificat un anticorp care poate spijini tratamentul cancerului

Un nou anticorp monoclonal, care poate viza proteinele din celulele canceroase, a fost dezvoltat de cercetatori si testat in laborator si pe cobai.

Anitcorpii moniclonali apar in mod natural in anticorpii umani care sunt alterati genetic in laborator, clonati in numar mare si apoi introdusi in pacient pentru a viza locurile afectate de boala.

In acest nou studiu, un anticorp monoclonal, numit ESK1, vizeaza o proteina asociata multor tipuri de cancer.

Proteina vizata, numita WT1, este produsa in exces in anumite tipuri de leucemii, dar si alte tipuri de cancer precum mielom, cancer de san, cancer ovarian si cancet colorectal. WT1 este o proteina oncogentica, ceea ce inseamna ca sustine formarea cancerului.

Deoarece WT1 se regaseste in cateva celule sanatoase, pacientii au mai putine sanse sa sufere din cauza efectelor secundare ale medicamentelor care vizeaza proteina, sustin cercetatorii.

Cercetatorii declara ca aceasta este o noua abordare pentru atacarea proteinei WT1, prin terapia cu anticorpi, mai ales ca pana acum acest lucru nu a fost posibil.

Pana acum nu a existat posibilitatea de a face medicamente cu molecule mici care sa inhibe functionarea proteinei WT1. Acest studiu arata ca se poate folosi un anticorp monoclonal pentru a recunoaste proteinele asociate cancerului in celula si apoi sa distruga celula.

Desi cercetatile pe animale sunt de folos, adesea acestea nu ofera aceleasi rezultate ca testele pe oameni. In cercetarile de laborator, anicorpul a oferit rezultate promitatoare ca tratament pentru leucemie.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate