Acidul folic creste riscul imbolnavirii de cancer - studiu
Stire medicala
Acidul folic, forma sintetica a vitaminei B, creste riscul imbolnavirii de cancer intestinal, la san sau la prostata, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Oxford, scrie cotidianul Telegraph.
Potrivit cercetatorilor britanici, in cazul multor persoane de varsta medie sau de varsta a treia, care au mici leziuni pre-maligne, excesul de acid folic poate duce la cresterea leziunilor si la accelerarea dezvoltarii cancerului, deoarece cantitati mari din aceasta vitamina, in forma sa sintetica, ajuta celulele tumorii sa se reproduca mai usor.
Cercetatorii sustin ca, dupa ce a inceput fortificarea fainii cu fier si vitamine, in America de Nord, a crescut rata cazurilor de cancer intestinal.
Pana acum, se credea ca este imposibila supradoza de vitamina B, deoarece aceasta din urma este solubila si orice cantitate in exces este eliminata prin urina. Ultimele cercetari arata insa ca acidul folic impiedica mecanismele naturale ale corpului sa limiteze absorbtia acidului folic in intestine.
Majoritatea complexelor de vitamine contin si acid folic, dar acesta poate fi gasit si in cereale si margarina. Fortificarea fainii si a cerealelor duce, potrivit oamenilor de stiinta, la cresterea dozei zilnice de acid folic din dieta unei persoane.
Articole recomandate
- Pubertatea precoce, un factor de risc ascuns al cancerului mamar si ovarian
- Pesticidele pot creste riscul de autism?
- Suplimentele de acid folic previn malformatiile congenitale
- Obezitatea, factor de risc in aparitia cancerului
- Infectiile, factor de risc pentru aparitia cancerului
- Prezentati risc crescut pentru cancerul de piele?
- Renuntarea la carne poate duce la cresterea riscului de accident vascular ce ...
- Sarcina: Ce trebuie cunoscut despre administrarea vitaminelor prenatale
- Adevarul despre telefoanele mobile si riscul de cancer