Risotto cu fructe de mare
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Risotto cu fructe de mare este o reteta italieneasca grozava, perfecta pentru orice masa de pranz sau cina, dar mai ales pentru regimul pacientilor diagnosticati cu pancreatita.
Ingrediente:
- 500 g fructe de mare (mix sau la alegere, un sortiment)
- 12 rosii cherry
- 70 g mazare congelata
- 1 ardei gras, feliat subtire
- 225 g orez brun fiert
- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 1 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 1/2 lingurita pudra de chimion
- 1/2 lingurita de ulei de masline
- coriandru proaspat, pentru decor
Mod de preparare:
Pune uleiul la incins, intr-o tigaie nonaderenta, si prajeste ceapa, usturoiul, ghimbirul si coriandrul pana cand legumele se inmoaie. Adauga ardeiul si mazarea si lasa-le sa se caleasca pana se inmoaie. Adauga orezul, fructele de mare si rosiile. Mai lasa risotto-ul inca 4 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Preparatul se serveste cald.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
- Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de guta
- Recuperarea unghiei: abordari moderne in gestionarea onicomicozei
- Cat inseamna o portie de fructe sau legume?
- Fructele si legumele nespalate te pot imbolnavi – parazitii intestinali
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Metode de protectie a dintilor, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici
- Vitaminele care sporesc fertilitatea
- Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare