Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Remedii naturale pentru tusea uscata

Actualizat la data de: 05 Mai 2017

Generalitati

Sus
Remedii naturale pentru tusea uscata

Tusea seaca, cunoscuta si ca tuse uscata sau iritativa, este unul dintre cele mai suparatoare simptome ale racelilor sau ale unei infectii respiratorii.

Acest tip de tuse se caracterizeaza prin imposibilitatea de a elimina substantele din gat, rezultatul fiind un gat extrem de uscat si de iritat.

De aceea, este si foarte usor de recunoscut, din cauza durerii la care este supus pacientul odata cu fiecare criza noua de tuse.

Tusea iritativa, seaca se manifesta in faza incipienta a bolilor respiratorii si este provocata de iritatiile mucoaselor care captusesc caile respiratorii. Mai mult, nefiind productiva, acest tip de tuse poate dura mai mult, uneori si trei saptamani si se repeta la intervale scurte de timp, atat ziua, cat si noaptea.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Tratament
  3. Remedii naturale eficiente in tusea uscata
  4. Citeste pe aceeasi tema

Tratament

Sus

In tratarea tusei uscate sunt indicate tratamentele adjuvante cu proprietati antispastice, dar si antitusive care au un puternic efect calmant, sedativ si emolient.

Remedii naturale eficiente in tusea uscata

Sus

Exista o multitudine de remedii naturale care pot ameliora simtomele acestui tip de tuse.

Mierea. Un studiu realizat la Universitatea din Pennsylvania a demonstrat ca mierea este cel mai eficient remediu impotriva tusei la copii si adolescenti.

Astfel, copiii carora li s-a dat seara, inainte de culcare, o lingurita de miere, au dormit mult mai linistiti, crizele provocate de tusea uscata nemaifiind atat de dese si de obositoare pentru ei.

Infuzia de cimbrisor. Cimbrisorul este o planta medicinala renumita pentru actiunea sa antispastica si antitusiva, antialergica, antiinflamatorie, calmand inflamatia de la nivelul gatului.

Are efecte spasmolitice, care permit reducerea crizelor de tuse. Intr-o cana cu apa clocotita se pune o lingurita de cimbrisor uscat si se lasa la infuzat pentru 10 minute. In compozitia obtinuta se pune si miere si se beau 2-3 cani de ceai pe zi. De asemenea, infuzii se pot face si din salvie.

Siropul de ridiche neagra. Un adjuvant foarte bun pentru ameliorarea tusei iritative este siropul de ridiche neagra. Acesta se poate cumpara de la farmacie sau se prepara in casa.

Se scoate miezul de la o ridiche, iar in spatiul ramas gol se pune miere. Se lasa la macerat pentru o noapte, iar din siropul obtinut se iau 3-4 lingurite pe zi.

Siropul de morcovi. Si siropul obtinut prin taierea a doi morcovi care ulterior vor fi amestecati cu miere este util in crizele de tuse seaca, deoarece morcovii au substante nutritive si vitamine care contribuie la eliminarea acestui tip de tuse.

Gargara cu apa sarata. Intr-o cana cu apa calduta se pune putina sare, se amesteca si ulterior, seara si dimineata se face gargara.

Ceaiul de ghimbir. Este util in cazul tusei iritative insotita de dureri in gat. In ceai se pot pune si cateva frunze de busuioc.

Oregano. Pentru ameliorarea simptomelor de tuse uscata se fierbe putin oregano intr-un ibric cu apa. Ulterior se strecoara si se bea compozitia calda.

Decoct din ceapa. Se pune la fiert o ceapa alba in 250-500 de ml de apa pentru 10 minute. Dupa ce s-a racit, se adauga o lingurita de miere si se bea cate putin la intervale mici de timp, pe parcursul unei zile.


Medici specialisti Pneumofiziologie

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate