Bolile pulmonare, tratate cu alimente. Ce au descoperit cercetatorii
Stire medicala
Dieta pare sa joace un rol important in tratarea unor afectiuni pulmonare comune, anunta cercetatorii americani si europeni, care au descoperit ca sporirea consumului zilnic al anumitor alimente ajuta semnificativ la imbunatatirea starii de sanatate a bolnavilor.
Consumul de peste, banane, grepfrut si branza poate ameliora simptomele si imbunatati starea de sanatate a persoanelor care sufera de boala obstructiva pulmonara cronica.
Cercetatorii au descoperit, in urma unui studiu, o legatura intre consumul de grepfrut si imbunatatirea condiitiei medicale a pacientilor cu boli pulmonare.
Acestia au analizat dieta a 2167 de persoane diagnosticate cu boala obstructiva pulmonara cronica, pe o perioada de trei ani.
La finalul studiului, savantii au constatat ca cei care consumasera frecvent grepfrut, dar si branza, peste si banane au avut rezultate mai bune la investigatiile medicale ulterioare decat cei din a caror dieta au lipsit aceste alimente.
Obiceiurile alimentare sunt importante in dezvoltarea si gestionarea multor boli, insa este pentru prima data cand apar dovezi conform carora anumite alimente ar putea contribui semnificativ la imbunatatirea situatiei medicale a persoanelor cu boli pulmonare cronice.
Articole recomandate
- Investigatii ale functiei pulmonare
- Bolile cronice
- Bolile autoimune
- Simptome ale bolilor respiratorii
- Ce boli pot declansa colorantii alimentari?
- Prof. univ. dr. Florin Mihaltan: “42.000 de romani isi pierd viata ca urma ...
- Fumatul inamicul numarul 1 in afectiunile cardio-pulmonare
- Bolile respiratorii cronice si kinetoterapia
- 12 alimente care va scapa de senzatia de greata