Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Bolile pulmonare, tratate cu alimente. Ce au descoperit cercetatorii

Actualizat la data de: 23 Mai 2014
Bolile pulmonare, tratate cu alimente. Ce au descoperit cercetatorii

Dieta pare sa joace un rol important in tratarea unor afectiuni pulmonare comune, anunta cercetatorii americani si europeni, care au descoperit ca sporirea consumului zilnic al anumitor alimente ajuta semnificativ la imbunatatirea starii de sanatate a bolnavilor.

Consumul de peste, banane, grepfrut si branza poate ameliora simptomele si imbunatati starea de sanatate a persoanelor care sufera de boala obstructiva pulmonara cronica.

Cercetatorii au descoperit, in urma unui studiu, o legatura intre consumul de grepfrut si imbunatatirea condiitiei medicale a pacientilor cu boli pulmonare.

Acestia au analizat dieta a 2167 de persoane diagnosticate cu boala obstructiva pulmonara cronica, pe o perioada de trei ani.

La finalul studiului, savantii au constatat ca cei care consumasera frecvent grepfrut, dar si branza, peste si banane au avut rezultate mai bune la investigatiile medicale ulterioare decat cei din a caror dieta au lipsit aceste alimente.

Obiceiurile alimentare sunt importante in dezvoltarea si gestionarea multor boli, insa este pentru prima data cand apar dovezi conform carora anumite alimente ar putea contribui semnificativ la imbunatatirea situatiei medicale a persoanelor cu boli pulmonare cronice.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate