Mituri despre sindromul de colon sau intestin iritabil
Generalitati
SusConsiderata o boala functionala a intestinelor, sindromul de colon sau intestin iritabil are o prevalenta intre 9-23%, femeile fiind cele mai afectate. Exista foarte multe persoane care sufera frecvent de diaree, constipatie si flatulenta, simptome care uneori apar brusc.
Din cauza numeroaselor surse de informatie, exista forte multe mituri si interpretari gresite cu privire la sindromul de colon sau intestin iritabil. Este important sa va informati corect despre aceasta conditie, pentru a evita posibile complicatii ale conditiei.
Cuprins articol
- Generalitati
- Sindormul de intestin iritabil este cauzat de stres
- Sindromul de intestin iritabil poate duce la boli inflamatorii intestinale sau cancer
- Sindromul de intestin iritabil nu este o boala reala
- Nu exista optiuni eficiente de tratament pentru sindrom de intestin iritabil
- Sindromul de intestin iritabil este asociat cu intoleranta la lactoza
- Persoanele cu sindrom de intestin iritabil nu trebuie sa mearga la medic
- Citeste pe aceeasi tema
Sindormul de intestin iritabil este cauzat de stres
SusSindormul de intestin iritabil nu este cauzat de stres. Situatiile stresante pot insa provoca aparitia episoadelor de sindrom de intestin iritabil. De asemenea, stresul creste frecventa aparitiei manifestarilor si accentueaza severitatea simptomelor bolii
Sindromul de intestin iritabil poate duce la boli inflamatorii intestinale sau cancer
SusDesi este o afectiune cronica, sindromul de intestin iritabil este o tulburare functionala a intestinelor care nu cauzeaza boli inflamatorii intestinale sau cancer. Simptomele nu pot fi niciodata complet tratate, dar pot fi gestionate mai usor, mai ales prin identificarea si eliminarea factorilor declansatori sau prin tratament medicamentos.
Sindromul de intestin iritabil nu este o boala reala
SusChiar daca sindromul de intestin iritabil nu este o boala la fel de severa precum colita ulcerativa sau boala Crohn, afectiunea poate fi extrem de intruziva in viata de zi cu zi a celor afectati. Acestia nu isi imagineaza si nici nu utilizeaza autosugestia pentru a-si declansa simptomele de diaree, constipatie sau flatulenta.
Sindromul de intestin iritabil este, intr-adevar, mai putin inteles, deoarece nu exista niciun test medical specific care sa detecteze boala cu exactitate. Sindromul de intestin iritabil este o bola reala cu simptome la fel de reale.
Nu exista optiuni eficiente de tratament pentru sindrom de intestin iritabil
SusNu este adevarat. Psihoterapia, dieta si modificarile in stilul de viata, precum si utilizarea de medicamente, pot ajuta in gestionarea cu succes a bolii. De multe ori, administrarea de medicamente fara prescriptie medicala este suficienta pentru ameliorarea simptomelor conditiei.
De asemenea, daca modificarile stilului de viata si dieta nu ajuta la reducerea simptomelor, exista si numeroase medicamente care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala, ce pot fi utilizate. Acestea sunt folosite cu succes de multi bolnavi de sindrom de intestin iritabil
Sindromul de intestin iritabil este asociat cu intoleranta la lactoza
SusAproximativ un sfert din pacientii cu sindrom de intestin iritabil sufera si de intoleranta la lactoza. In acelasi timp, un sfert din populatia lumii fara sindrom de intestin iritabil a fost diagnosticata cu intoleranta la lactoza. Astfel, nu se poate spune cu exactitate ca intoleranta la lactoza joaca un rol hotarator in dezvoltarea si evolutia sindromului de intestin iritabil.
Persoanele cu sindrom de intestin iritabil nu trebuie sa mearga la medic
SusOrice persoana care sufera de constipatie sau diaree cronica ar trebui sa mearga la medic. Aceste tulburari intestinale provoaca scaderea sau cresterea in greutate, deshidratare si o absorbtie deficitara a substantelor nutritive din organism. Sindromul de intestin iritabil este o boala si trebuie tratata ca atare. Este important sa mergeti la medic atunci cand miscarile intestinale nu sunt normale si experimentati diaree, flatulenta sau constipatie in mod frecvent.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Gastroenterologie
- Dr. Narcisa Maria Zamfirescu - Institutul clinic Fundeni
- Prof. dr. Radu Mihai Voiosu - Spitalul clinic COLENTINA
- Asist. univ. dr. Constantinescu Gabriel - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Teodor Badescu - Ministerul Administratiei si Internelor - Spitalul de urgenta prof. dr. DIMITRIE GEROTA
- Dr. Dana Gabriela Moraru -
Articole recomandate
- Sindromul de colon sau intestin iritabil
- Sindromul de colon sau intestin iritabil - preventie si factori de risc
- Recomandari alimentare pentru sindromul de colon sau intestin iritabil
- Exercitii fizice pentru sindromul de colon sau intestin iritabil
- Remedii naturiste pentru sindromul de colon sau intestin iritabil
- Sindromul de colon sau intestin iritabil - cauze si simptome
- Sindromul de colon sau intestin iritabil - diagnostic si tratament
- Remedii alternative pentru sindromul de colon sau intestin iritabil
- Stil de viata sanatos pentru persoanele cu sindrom de colon sau intestin iri ...