Legatura nebanuita intre dusuri si boala Crohn
Stire medicala
Dusurile par sa fie responsabile pentru raspandirea bacteriei patogene care determina declansarea bolii Crohn, potrivit unui studiu nou efectuat de cercetatorii britanici de la Universitatea Leicester.
Bacteria responsabila pentru declansarea bolii Crohn, o boala inflamatorie intestinala, pare sa se regaseasca in 1 din 10 dispozitive de dus, sustin specialistii, care au ajuns la concluzia ca baile reprezinta un factor de risc important pentru aceasta afectiune. Microorganismul responsabil pentru infectie se numeste Mycobacterium avium subspecia paratuberculosis (MAP).
Echipa implicata in derularea studiului a examinat probe prelevate de la dusuri din diferite regiuni ale Marii Britanii si a detectat prezenta bacteriei patogene la 3 din fiecare 30 de probe analizate.
Profesorul Roger Pickup, coordonatorul studiului, sfatuieste persoanele sa se protejeze de riscul contaminarii cu bacteria responsabila pentru boala Crohn lasand dusul sa curga cateva minute inainte de folosire, mai ales daca a fost scos din uz mai mult timp.
Articole recomandate
- Ce legatura exista intre privarea de somn si cancer?
- Ce legatura exista intre sex si o casnicie fericita
- Cele 5 tipuri ale bolii Crohn
- Sentimentele negative si efectele asupra sanatatii inimii
- Varsta la care ai avut prima menstruatie spune multe despre sanatatea ta
- Malformatia arterio-venoasa cerebrala
- Singuratatea
- Dieta de vis - slabiti in timp ce dormiti
- Tratamentele cu estrogen previn infectiile de tract urinar dupa menopauza