Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Fenomenul “fluturi in stomac”. De la creier la intestin.

Actualizat la data de: 13 Februarie 2024
Fenomenul “fluturi in stomac”. De la creier la intestin.

Fluturi in stomac? Esti indragostit sau primesti semnale semnale gresite din cauza florei intestinale in dezechilibru?

Senzatia de fluturi in stomac este cel mai adesea asociata cu emotia pozitiva, cu romantismul. Daca simti fluturi in stomac la prima intalnire, este clar ca te-ai indragostit si ti-ai gasit sufletul pereche. La polul opus, daca nu ii simti, parca nu mai prezinta interes sa acorzi a doua sansa si celei de a doua intalniri. Apar dubii si atunci cand dispare senzatia de fluturi din stomac si incepi sa te intrebi daca nu cumva ceva este in neregula in cuplu.

Ce sunt fluturii in stomac si ce semnale ne transmit?

Putem experimenta senzatia de fluturi in stomac din mai multe motive, cele mai frecvente fiind anxietatea si emotiile, fie ele pozitive sau negative. Insa, senzatia de fluturi in stomac poate aparea si ca urmare a unor probleme digestive, schimbari hormonale sau consumul anumitor alimente si medicamente.



Senzatia de fluturi in stomac este o manifestare fizica a conexiunii creier-intestin, existand o relatie stransa intre creier si sistemul digestiv, relatie din ce in ce mai studiata in ultimii ani.

Creierul si intestinul comunica intre ele printr-o retea de neuroni, hormoni si celule imunitare, iar aceasta comunicare poate avea un impact semnificativ atat asupra bunastarii fizice, cat si asupra celei emotionale.

Creierul influenteaza direct intestinul prin intermediul sistemului nervos enteric, o reta de neuroni care controleaza muschii si secretiile din sistemul digestiv.

Sistemul nervos enteric poate fi afectat de emotii si de stres, ceea ce poate duce la modificari ale motilitatii si secretiei intestinale, precum si la simptome precum diareea, constipatia si durerile de stomac.

In schimb, intestinul poate influenta si creierul prin productia de neurotransmitatori si hormoni, cum ar fi serotonina si oxitocina. Aceste substante chimice pot avea un efect puternic asupra starii de spirit, iar schimbarile in nivelurile lor pot afecta sentimentele de anxietate, depresie si bunastare generala.

In ecuatia starii de bine si a conexiunii creier-intestin, sanatatea microbiotei intestinale are un rol cheie. Si pe cat de usor este de perturbat, pe atat de usor putem avea grija de ea.

Cu Impruvis dragostea trece prin stomac’ la propriu, populand intreg tractul intestinal cu “fluturi”, bacteriile benefice care restabilesc echilibrul florei intestinale pliculet cu pliculet.



Impruvis fast melt e dragoste de la primul pliculet. Are gust bun de capsuni si zmeura si se dizolva direct in cavitatea bucala. 9 miliarde de bacterii benefice isi arata iubirea zi de zi, oferind maxima protectie gastro-intestinala si imunitara, oriunde te-ai afla, cu doar 1 pliculet pe zi.

Impruvis pure stick este usor de integrat in rutina zilnica. Se dizolva in paharul de apa de dimineata si iti inunda tractul intestinal cu 5 miliarde de bacterii benefice care restabilesc echilibrul florei intestinale. Are gust neutru si eficacitate dovedita prin studii clinice.

Cu Impruvis nu vei mai primi semnale gresite, caci are grija de sanatatea intestinului.

Cu Impruvis, vei sti 100% ca fluturasii din stomac sunt provocati de emotii si nu de dezechilibre ale florei intestinale.

Intorcandu-ne la stiinta, atunci cand dispar fluturii din stomac, nu inseamna ca a disparut dragostea sau romantismul. Inseamna doar ca nivelul de oxitocina se restabileste si incepi sa te simti confortabil si apropiat de persoana care iti provoca la inceputuri emotiile puternice care luau forma fluturiilor in stomac. Inseamna ca aveti miliarde de motive sa credeti in dragostea adevarata si tot ce trebuie sa faceti, este sa le mentineti in echilibru cu miliardele de bacterii benefice din Impruvis.

Mai multe despre Impruvis pe www.impruvis.ro


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.