Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Endometrioza si fertilizarea in vitro (FIV) – Tehnici noi ale unui tratament de succes

Actualizat la data de: 04 Decembrie 2023
Endometrioza si fertilizarea in vitro (FIV) – Tehnici noi ale unui tratament de succes

Endometrioza este o afectiune medicala frecvent intalnita la femei. Statisticile arata ca 1 din 10 femei de varsta reproductiva sufera de endometrioza. In pofida complexitatii acestei patologii, munca medicilor specialisti in reproducere umana asistata este importanta si planul de tratament pentru endometrioza devine o adevarata provocare pentru ei.

Endometrioza poate afecta femeile cu varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani. Ea este o boala inflamatorie benigna si are un impact asupra vietii sociale a femeilor.

Despre aceasta boala, medicii spun ca apare atunci cand celulele care captusesc uterul cresc in locuri in afara acestuia (ex. pelvisul). Acest tesut este asemanator cu cel care captuseste interiorul uterului; el functioneaza in acelasi mod ca si endometrul – mucoasa interna a uterului – creste de-a lungul fazei proliferative a ciclului menstrual, apoi se elimina o parte din tesut si apare o sangerare in cea de-a doua faza a ciclului menstrual, fara proliferativa.

Medicii mai spun ca sangele de tip menstrual poate fi eliberat in locuri in care nu a fost intentionat sa apara, ca de pilda interiorul pelvisului. Aceasta eliberare de sange de tip menstrual si senzatia de durere explica multe dintre efectele secundare si simptomele care sunt asociate cu endometrioza. Acestea includ: dureri pelvine, sangerari anormale, dureri in timpul actului sexual.

Aceasta boala se poate trata prin interventie chirugicala. Exista insa si o alternativa la acest tratament, care se face la clinica FIV Embryos si consta in alcoolizarea chisturilor endometriozice sau scleroterapia.

Embryos este considerata cea mai buna clinica de fertilizare in vitro din Romania deoarece la ea:
• rata de succes a procedurii este ridicata
• se realizeaza un numar tot mai mare de proceduri an de an
• se fac investigatii amanuntite si se aplica cele mai noi tehnici de tratament cu precizie de catre o echipa de embriologi de excelenta
• se ofera un tratament specializat pentru fiecare pacient
• medicii specialisti au o experienta vasta in tratarea problemelor de infertilitate la femeile cu varsta peste 40 de ani.

Aici medicii si embriologii specializati efectueaza metode prin care cresc indicele de succes la aceasta procedura FIV si in plus, ofera si optiuni suplimentare pacientilor. La aceasta clinica, tratamentul FIV este disponibil pentru femeile de toate varstele, care isi doresc o sarcina planificata.

Potrivit datelor statistice:
• 63% dintre cuplurile infertile au obtinut o sarcina in maximum 2 ani de la inceperea tratamentelor
• 17% din populatia urbana a aflat sau se afla intr-o situatie de infertilitate si urmeaza un tratament personalizat
• 4 din 10 cupluri incearca sa obtina o sarcina pe cale naturala si nu reusesc de 1-5 ani
• 44% dintre cupluri au in vedere inscrierea la un program FIV ca sursa de finantare.

La Embryos, medicii si embriologii specializati in tratamentul infertilitatii au experienta in FIV de peste 10 ani. Echipa include embriologi dedicati, care ofera atentie minutioasa fiecarei etape in tratamentele de fertilizare, incepand de la selectia embrionilor sanatosi si pana in momentul transferului.

In cadrul clinicii se utilizeaza cea mai noua tehnologie care raspunde nevoilor tuturor si poate indeplini visul cuplurilor de a deveni parinti. La aceasta clinica exista dotari speciale, din care fac parte de exemplu:
• un laborator de fertilizare in vitro ultraperformant, un laborator andrologie
• un salon post anestezie, o zona de crioconservare
• echipamente de ultima generatie (microscoape si aparate sofisticate) si sali de interventie moderne.

La clinica Embryos se diagnosticheaza si se indruma spre modalitatea terapeutica necesara diferite probleme de sanatate si de infertilitate cum este si hidrosalpinxul, o patologie a trompelor uterine, ce ar putea afecta si rata de succes a fertilizarii in vitro. In acest caz trompele uterine se umplu cu lichid si afectiunea apare in 20% din cazurile de infertilitate. Rezolvarea acestuia este absolut necesara inaintea inceperii unui proces FIV.

Clinica Embryos din Bucuresti se remarca prin tratamentele de fertilitate de inalta calitate. Femeile care isi doresc o sarcina planificata pot gasi tratamentul potrivit aici, iar pentru asta un prim pas ar fi sa se programeze la un consult de fertilitate.


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.